Преглед на местния печат

104203-pechat-vestnici„Струма“

Разследват фирми в Разложко за измама с евросубсидии, над 150 собственици на земи разпитани

Следствена служба – Разлог проверява договорите на фиурмите, занимаващи се със земеделска дейност, сключени със собствениците на земи в Разложко, заради сигнали за фалшификации.

 

Под охрана от 5-има полицаи водят Боци на стоматолог, оплакал се от зъбобол в ареста

47-годишният благоевградчанин Боян Петров – Боци, който бе арестуван през август при акция за наркотици, завчера е изведен от килията, след като се оплакал от зъбобол.

 

Пенсионират популярните актьори Пепи Кьосев, Андраш Кончалиев и Румен Попкостадинов, за да спестят от заплати

Популярните актьори от благоевградския драматичен театър Петър Кьосев, Андраш Кончалиев и Румен Попкостадинов излизат в пенсия. За това се е договорил с тях директорът Рашко Младенов, като име е обещал да ги остави на щат, но с по-ниски заплати.

 

Уволниха бременната кметска съпруга, направила шеметна кариера с подписа на ексшефа на „Земеделие“ М. Рушидов

Двама служители на ОД „Земеделие и гори“ – Благоевград вчера преди обяд връчиха заповед за уволнение, подписана от шефа на дирекцията Антонела Домусчиева, на назначената на 6 август тази година за гл. експерт Магдалена Назърова, съпруга на наместника на петричкото село Драгуш Йордан Назъров.

 

 

“Вяра”

Шефката на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова стартирапроверка за купуване на гласове от БСП в затвора, шуробаджанащина и ремонти, останали само на хартия

Шефката на прокуратурата в Дупница Даниела Гюрова стартира две досъдебни производства срещу шефовете на бобовдолския затвор. Проверката е насочена срещу директора на затвора Александър Апостолов и шефа на саморановското общежитие Георги Стателов по публикации на вестник „Вяра” за купуване на гласове от БСП чрез лидери от престъпния свят в затвора.

 

Министър Мартин Иванов край Мурсалево: Господ ни посочи разкопките, но няма как да запазим всичко, ще се загубят милиарди при преместване трасето на АМ „Струма”

Министърът на културата Мартин Иванов посети археологическите разкопки, извършвани във връзка с изграждането на автомагистрала „Струма” край кочериновското село Мурсалево и заяви: „Тук е бил един от мегаполисите на неолита, наш дълг да го запазим”. Той обясни че рредседателят на Агенция „Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и ръководителят на археологическите разкопки край Мусалево проф. Васил Николов на предстояща среща ще уточняват техническите възможности и най-ценните части от разкопките, които трябва да бъдат запазени стига технически и финансово да е възможно.

 

Страх от поредния потоп тресе цяло село: 120 души от самоковското Ново село уплашени до смърт от селската река, коритото й задръстено от булдозери, преди 5 г. потопила десетки къщи, баба Стоименка за малко да се удави

120 жители на самоковското Ново село са изплашени до смърт да не станат жертва на проливните дъждове. Те се страхуват, че бедствието, което потопи половин България, ще стигне и до тях. Опасенията им са свързани със селската рекичка, която сега е кротка, но иначе има лош нрав. Жителите имат обеца на ухото отпреди 5 г., когато при такова дъждовно време тя заля дворове и приземни етажи.

 

Изправят пред съда Асен Бербатов за притежание на кокаин, прокуратурата внесе обвинителния акт в съда в Благоевград

Братът на футболната ни легенда Димитър Бербатов – Асен е обвинен в продажба на кокаин. Преди дни прокуратурата внесе обвинителния акт в съда в Благоевград. Бербатов е бил заловен на два пъти да продава дрогата в областния център. На 8 ноември 2012 г. около 19 ч. той е бил хванат да пласира 0,62 грама кокаин на благоевградчанина Б.В. на централната търговска улица. На 15 март 2013 г. в 21 ч. пък е продал за 90 лв. на А.А. 0,87 грама кока пред местна дискотека. Общата стойност на пласираната дрога е около 270 лв.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене