Влизаме в червената зона! Област Благоевград стигна 205 заболели от коронавирус на 100 000 души

Благоевградска област вчера прескочи психологическата граница от 200 заболели от коронавирус на 100 000 души от населението и с 205 на 100 000 направи сериозна крачка към вкарването на областта в червената зона. Това съобщи областният управител Николай Шушков, който всеки ден получава сводките от РЗИ – Благоевград за нивата на заболеваемост.

„Все още сме в оранжевата зона, но очаквам до края на седмицата да влезем в червената”, коментира губернаторът. Проверката му по болниците вчера не попаднала на проблеми като недостиг на легла или липса на консумативи и лекарства, но ситуацията е доста динамична и всеки момент може да бъде променена.

Новите случаи на коронавирус в Благоевградска област за последните 24 часа са 83. Повече новозаразени от Благоевград има само във Варна, Велико Търново, Пловдив, София, Стара Загора и Шумен, показва справката от Единния информационен портал. Впечатление прави, че починалите са главно на възраст над 70 г., но има и 39-годишен мъж.

Въпреки обещанието на здравния министър д-р Стойчо Кацаров, че в страната ще бъдат открити 150 Ковид зони за лечение на заболели с леки и средно тежки симптоми, до вчера такива нямаше разкрити нито в Благоевград, нито в Кюстендил.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене