След години борба на кмета и депутата в Симитли, започна реконструкцията на моста над р. Струма

От днес се спря движението и започна реконструкция на моста над река Струма, който свързва центъра на Симитли с квартал „Ораново“.

Съоръжението е строено по време на Втората световна война от немци, разказа за БТА кметът на Община Симитли Апостол Апостолов. През 2000 година Общината получава официално писмо от германска фирма, в което е посочено, че срокът на годност на съоръжението е изтекъл и мостът вече не е безопасен за преминаване.

Движението по моста е изключително натоварено и от превозни средства, и от пешеходци. По съоръжението, което свързва централната част на Симитли, където са административните сгради, с един от кварталите, на ден минават стотици автомобили.

След близо две десетилетия, усилията на общинското ръководство мостът да бъде реконструиран дават резултат, след като ремонтът на съоръжението е включен в проекта за ЛОТ 3 от автомагистрала „Струма“. Предстои да бъде изцяло демонтиран старият железен мост, а на негово място да бъде изградено ново, съвременно съоръжение, с две ленти за движение, пасарелки за пешеходци и модерно осветление. Товароносимостта на новия мост ще позволи по него да преминават и товарни автомобили, което допълнително ще даде тласък на индустриалното развитие на общината, категорични са от общинското ръководство.

В периода, в който преминаването по моста ще е невъзможно заради ремонтните дейности, от Община Симитли организират безплатен транспорт за жителите на квартал „Ораново“ до общинския център и обратно. Очакванията са до края на годината новото съоръжение да бъде готово и пуснато в експлоатация.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене