Кандидат-депутатът от Коалиция „БСП Лява България“ Спас Панчев пред Топ ПРЕСА: За една година свърших много – ако ми позволите, в следващия парламент ще свърша още повече!

spas-panchev-nikoij-ne-signalizira-che-dori-v-parlamenta-se-pushi-185288

През 2013 г. бях избран за на­роден представител от Коалиция за България в област Благоев­град. На изборите за 42-ро На­родно събрание получихме над 32 х. гласа и успяхме да получим три места в Парламента. В листа­та бях втори-като председател на Земеделски съюз „Александър Стамболийски“ и коалиционен партньор в КБ. Малко гласове не ни достигнаха за да влезе и чет­въртия в листата.

В състава на Парламентарната група на Коалиция за България бях избран за зам.-председател. В работата на Парламента участвах като зам.-председател на Комисията по земеделието и храните (КЗХ) и като член на Ко­мисията по отбрана (КО).

В Парламентарната Асамблея на НАТО бях зам.-ръководител на Българската Делегация,член на Комитета по Наука и Технологии и на Специалната Група по Сре­диземноморие и Близък изток.

В КЗХ проведохме 43 заседа­ния. Разгледахме 24 законопро­екта, по които на 15 бях вносител – Законопроектите за ветеринар­номедицинската дейност, за защита на растени­ята, за животновъд­ството, за горите, за рибарството и аквакултурите, за виното и спиртните напитки, за лова и опазване на дивеча,за собстве­ността и ползването на земеделските земи,за подпомагането на земеделските производители,за Селско­стопанска академия идр. В КЗХ разгледахме и 11 зако­нопроекта по които вносителите бяха от други комисии. Проведо­хме 18 изслушвания по 29 теми на Министъра и Ръководства на ведомства, подчинени на МЗХ. Проведохме обществени об­съждания на различни проекти и проблеми с представители от МЗХ, икономически и браншови структури.

В КО проведохме 28 заседа­ния. Разгледахме и приехме в Комисията множество промени в действащото законодателство,различни проекти,касаещи дейността на МО и Въоръжените сили. Като акцент бих посочил промените в Закона за отбрана­та и въоръжените сили,касаещи социалните придобивки на во­еннослужещите, а така също и Законопроекта за изменение и

допълнение на Закона за воен­ноинвалидите и военнопострадалите. Проведохме множество изслушвания на Министъра на отбраната ,ръководствата на ро­довете войски , на Военна акаде­мия „ПС.Раковски“ и на Военно­медицинска академия.

Като член на Делегацията на НАТО участвах в годишната се­сия на Парламентарната Асам­блея на НАТО в Дубровник и на пролетната сесия – във Вилнюс.

В областта провеждах редовно срещи с жителите в приемните в различните общини и с обществено-политически структури и ор­ганизации в региона. Съдейст­вах пред МЗХ за осигуряване на по-добър контрол на граничните пунктове за безмитен внос на зеленчуци и плодове и за създа­ването на мобилни митнически групи. Организирах срещи на зе­меделски производители с пред­ставители на МЗХ, Държавен фонд „Земеделие“ и различните структури към Министерството.

Подкрепих идеята за изграж­дане на втори лифт на Банско. Съдействах за безвъзмездното прехвърляне на имоти на Минис­терство на отбраната на общи­ните Благоевград,Банско,Петрич и Сандански. Осигурих клуб на запасните от Благоевград.

Участвах активно в публична­та дискусия за разрешаването на тютюнопушенето в ресторанти, в които има изградени инстала­ции за пречистване на въздуха в самостоятелни помещения, за да помогнем дейността на ресторантьорите в България. Бях водещ и в дискусията с големите търговски вериги за осигуряване на равнопоставеност на българ­ските производители с тези от другите страни.

С удоволствие участвах в раз­личните културни и обществени прояви в региона,осигуряването на средства за училища и болни­ци и в акциите за набиране на средства за различни благотво­рителни мероприятия.

Пожелах да бъда включен в листата на „БСП лява България“ (новата коалиция на мястото на Колиция за България) отново в Благоевградски регион. Оста­наха много нерешени въпроси в здравеопазването, образова­нието, икономиката, социалните дейности и др. Считам, че бла­годарение на дългогодишния ми професионален опит ще бъда полезен на жителите на облас­тта в търсенето на решения на проблемните въпроси. От 10 го­дини съм постоянно в областта, познавам проблемите и имам много приятели и познати, с кои­то можем да постигнем много за по-доброто бъдеще на хората и региона. Очаквам подкрепа не само от земеделците, но и от бизнеса, туристическия и балнеологичен бранш, интелектуалците, преподавателите, работещите в здравеопазването, военнослу­жещите и запасняците, органите на реда, студентите и учащите се, навършили пълнолетие, пен­сионерите, спортистите, работе­щите в държавната и общинска администрация, транспортните работници, строители, миньори, горски служители и, разбира се, не на последно място – ловците! От моя страна поемам ангажи­мента да работя всеотдайно и ако през предходната една годи­на не съм успял да реша някои въпроси и проблеми,моля да ми простите. Заедно сме по-силни! Хората в Благоевградски регион заслужават по-добро бъдеще и мисля,че заедно можем да го по­стигнем! Top PRESA

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене