За това ли Башев остана съветник – за да защитава семейната си далавера в Гърменско?

Бившият кмет на община Гърмен и народен представител от ДПС Ахмед Башев, който в момента е директор на училището в с. Огняново и общински съветник, скочи срещу разпродажбите на общинска собственост, които общинският кмет Феим Иса предложи на последната сесия. Освен че неговият глас бе единственият срещу това предложение, Башев настоява и да се обоснове пред колегите си:

„Гласувах против, защото ми омръзна всяко заседание да гласуваме едно и също нещо. Ако си спомняте, на миналата сесия аз поставих въпроса за стопанистване на общинската собственост в много населени места в общината. Сега виждам един от имотите в програмата за продажба.

Господин кмет, това, че една сграда не можете да я управлявате, не можете да я стопаниствате, не означава, че на всяка цена трябва да я продадете. Защото разбирам, че безпаричието в общината в момента започва да тежи като бордюр на врата на кмета, тъй като ГЕРБ го няма. Постановления няма, пари няма. Проблемът с продажбите на този имот не решава проблема, който аз поставих. Там, до мен, ще продължи да мирише, ще продължат да се изхвърлят боклуци, защото този, който купи имота, няма да го почисти, ще остане години наред така, децата и внуците ни да дишат мръсотията”, обяви А. Башев.

Изказването му бе конкретно за тютюневия склад в с. Огняново, строен през 1976 г. и отдавна оставен на произвола на времето от самия него – Башев като кмет не си мръдна пръста три мандата по темата. Площта му от 420 кв.м заедно с терена от 1000 кв.м под него получи оценка от 42 281 лв. Освен склада на последната сесия общинската управа предложи за продан още терен от 2330 кв.м заедно с построената в него масивна сграда от 67 кв.м в с. Гърмен и 2 общински ниви в с. Рибново.

Интересът на Башев към предложения за продан декар в Огняново е обясним, като се има предвид, че преди години като общински кмет той продаде на дъщеря си Силвия част от парцела на бившето ТКЗС, после щерка му си построи къща на мястото и сега на практика тя е съсед на тютюневия склад, чийто двор се използва от огняновци за нерегламентирано сметище.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене