Хиляди се веселиха на празника на младостта в Крупник

Хиляди препълниха площада и централните улици на Крупник и се наслаждаваха на празничната програма по случай празника на селото – празника на младостта.

Всяка последна събота от август, едно от най-многолюдните села в симитлийска община празнува.

И тази година, младежкият събор събра на едно място всички жители на село Крупник, както и гости и приятели от близко и далеч, за да празнуват заедно. Кметът на село Крупник Иванка Чакалска приветства празнуващите, като им пожела много здраве, благополучие и смирени дни на всички.

Празничната програма  откриха децата на Крупник с красиви изпълнения на стихове, песни и танци. За всички, дошли на празника, бе подготвена богата програма с участието на Танцов състав към читалище „Владимир Маяковски” – село Крупник с ръководител Виктория Червенкова, Певческа група „Надежда“ и сестри Малчови от Фолклорна група „Банска младост“. Изненада за всички бе участието на част от младите кукери и гордост на с. Крупник, които под ударите на тъпана на популярния Пелето излязоха на сцената и за пореден път показаха, че в Крупник традицията е жива и се предава от поколение на поколоние.

В празничната програма, с красивия си фолклор, се включи и любимецът на всички Малин Домозетски, а в допълнение към него, на сцената се качиха танцьорите от ФТА „Веселие“ – гр. Симитли, с ръководители Любомир и Калина Марянски. Под звуците на неговата музика, жители и гости на Крупник виха кръшни хора на площада на селото.

Купонът продължи с хитовете на голямата звезда на родния поп-фолк – Ивана и нейния бенд, които приповдигнаха настроението на макс със страхотните си изпълнения от различни жанрове в музиката. Черешката на тортата, подарък за най-младите, бе едно от най-новите попълнения в поп-фолка – красивата Джия, която се оказа перфектното заключение за празника.

На големия празник присъстваха кметът на община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински Съвет – Симитли Владимир Христов, заместник-кметът на общината Евгения Георгиева, кметове на населени места и общински съветници.

Голяма празнична заря озари тъмното небе над селото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене