Жители на три пернишки села блокираха пътя Перник – София

Жители на трите пернишки села Драгичево, Рударци и Кладница блокираха пътя Перник – София на кръстовището при село Драгичево.

Хората настояват за продължаване на ремонтните дейности по пътя към столицата през Владая в пернишката му част. Заради затруднения трафик се използва и общинският път през село Драгичево, който според кмета Виктор Викторов бързо се амортизира и създава голямо неудобство на местните жители. Затова недоволните искат той също да бъде ремонтиран.

Протестиращите настояват спешно да продължи укрепването и последващо възстановяване на републиканския път до село Кладница. Участък от третокласното шосе пропадна миналата година и оттогава досега превозните средства преминават по обходен общински път. Хората са притеснени при евентуална по-тежка зима планинското село да не остане недостъпно.

След писмо, изпратено от областния управител д-р Симеон Василев до Ивайло Денчев – изпълняващ длъжността председател на АПИ, от агенцията са отговорили, че ремонтът на пътя София-Перник през Владая не е спрян и ще продължи, съобщиха от пресцентърът на областната администрация.

В отговора се казва още, че строителните работи по първия етап са приключили по-рано от първоначално предвидения срок. Сега се изготвя проект за временна организация на движението, който предстои да бъде съгласуван със СДВР и ОДМВР-Перник, уверяват от АПИ.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене