Щъркел с наранено крило открит в землището на с. Баня, транспортираха го за лечение

Млад щъркел с наранено крило, открит в землището на разложкото село Баня, е транспортиран в Спасителния център за диви животни в Стара Загора за оказване на помощ.

Сигнал за наранен щъркел, който не може да излети, е подаден на тел. 112 завчера. Птицата е забелязана в района на производствените цехове по пътя за село Долно Драглище. Хората, които са видели щъркела, веднага са подали сигнал на спешния телефон, а от там е сигнализирана община Разлог. Служители на отдел „Екология, чистота и земеделие“ се отзовали на място и поели птицата. По-късно през деня е направена организация и тя е транспортирана до РИОСВ – Благоевград, където е поета от експерти към инспекцията.

Вчера щъркелът е транспортиран до Спасителния център в Стара Загора, където да получи адекватно лечение и грижи. След като се възстанови, той ще бъде върнат на свобода в природата.

Предполага се, че пострадалият щъркел, който най-вероятно е със счупено крило, е млад и е пострадал, докато се учи да лети.

Същия ден е подаден втори сигнал за щъркел, който не може да излети. Той е забелязан в района на кръстовището Баненска буна, но при проверката е установено, че птицата е добре и се учи да лети.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене