340 ученици и 30 педагози от III ОУ – Гоце Делчев откриват учебната година

main_bОгромното ято от 340 ученици заедно с 32-мата си учители след броени дни ще дадат тържествен старт на новата 2014/2015  учебна година в гоцеделчевското Трето ОУ „Братя Миладинови“. След летните ремонти школото е напълно готово да посрещне своите възпитаници, съобщиха от ръководството на училището.

През това лято при подготовката за новата учебна година със средства по постановление на Министерски съвет бяха ремонтирани основно три кабинета по химия, английски език и изобразително изкуство.

Извършен бе основен ремонт на санитарните възли на четвъртия етаж на школото. Със средства от делегирания бюджет са освежени класните стаи и коридорите, оборудвана е и нова библиотека.

Така след ремонтните дейности и подобрената училищна среда в Трето ОУ учениците ще имат възможност да се обучават в добре обзаведени кабинети и да спортуват активно в модерен физкултурен салон и спортни площадки.

Дни преди старта на новата учебна година от училищното ръководство съобщиха, че през настоящата учебна година в Трето ОУ ще се обучават около 340 ученици от I до VIII клас, разпределени в 15 паралелки.

Сформирани са вече и 9 полуинтернатни групи. За обучението и възпитанието на  децата ще се грижат 30 преподаватели и двама учители за ресурсно подпомагане. По-голяма част от учителите са с допълнителна квалификация. Трима от тях  имат първа професионално-квалификационна степен, 14 са с втора, един с трета, трима с четвърта и двама с пета степен.

Учениците от I, II , III и IV клас ще се обучават целодневно от двама преподаватели, а за V и VII  клас e сформирана сборна група. За всички ученици са осигурени отлични условия за труд, отдих и хранене.

Освен групите по проект ”Успех” училището предлага и тази година 3 групи по СИП – „Вокална група”, „Музика и танци” и „Уеб дизайн”, където децата да развиват своите творчески умения и таланти.

И през настоящата учебна година училището ще продължи работа си по националната програма „С грижа за всеки ученик” за учениците от VIII клас, както и ще работи по проект „Квалификация на педагогическите специалисти”.

Първият звънец на новата учебна година в Трето ОУ „Братя Миладинови“ ще удари на 15-и септември в 9 часа сутринта, като най- вълнуващ този ден се очаква да е за първолаците и техните родители.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене