Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов: Варненци заслужават да имат АМ „Хемус”!

Варненци заслужават и трябва да имат магистрала „Хемус”. Тя е жизненоважна за Варненска област и за цяла Северна България. Без нея тази част на страната не е нашата България. Това каза бившият премиер, лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов във варненското село Гроздьово, в което дойде заедно с областния координатор и кмет на Варна Иван Портних. Борисов припомни, че отсечката на Белокопитово е трябвало да бъде готова още на 1 юли. „Парите, които бяха по отделна сметка за „Хемус”, финансовият министър Асен Василев ги взе, за да каже, че все едно е събрал повече средства. А сега искат да актуализират бюджета, защото нямало пари за магистралата и пътища”, каза Борисов.
23 улици само в Гроздьово ще се асфалтират до есента с отпуснатите 2 млн. лева по ПМС на правителството на Борисов и от Комисията по бедствия и аварии в края на м.г., посочиха кметът на селото Ирхан Мехмед Хасан и кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова. Заради безотговорността на „партиите на алтернативата” над половин милиард лева отиват за избори, 135 милиона ще струват само новите избори. Ако тези пари се вложат в развитието на регионите, селата тук ще станат златни, каза Борисов и изрази надежда разумът да надделее и да бъде съставено правителство. Но подчерта, че досега беше хаос, а сега е провал, в който останалите партии вкараха България.
Бившият премиер посети село Цонево, което вече има ново игрище за минифутбол. За реализиране на този проект Министерството на младежта и спорта даде близо 153 000 лв., припомни кметът на Община Дългопол Георги Георгиев. „В края на миналата година с постановление на МС отпуснахме 318 000 лева за ремонт и на спортната зала в най-голямото село в община Дългопол. Радостен съм, че заварих на спортното съоръжение много деца и техните родители. Дано никой не си позволи да посегне на отпуснатите средства за модернизиране на населените места, както направиха с парите за изграждането на АМ „Хемус”, каза Борисов. Той беше гост на сватба в другото дългополско село Медовец, където поздрави младоженците. През 2020 г. кабинетът на ГЕРБ отпусна близо 1 млн. лева за ремонта на 4 улици, изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото. Единството и етническата толерантност трябва да ги пазим като зениците на очите си. Това е най-важното за България, каза още Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене