НОВАТА СПА ДЕСТИНАЦИЯ С. БАНЯ СЕ РАЗХУБАВЯВА – ОФИЦИАЛНО ОТКРИХА НОВИТЕ РЕНОВИРАНИ УЛИЦИ

Вчера в село Баня, което се развива успешно като новата СПА дестинация на България, се състоя официалната церемония по откриването на новоизграденото кръгово кръстовище и части от реновираните улици „Ангел Даракчиев“ и улица „Деветнадесета“.

Лентата прерязаха заедно  кмета на село Баня, Магда Първанова и кмета на община Разлог, Красимир Герчев в присъствието на жители и гости на селото.

Водосвета бе отслужен от отец Янко Русков, с хляб и мед, според традицията се почерпиха всички – за да е на късмет, да носи радост и берекет на селото, на неговите жители и гости.

„През изминалата година разложкото село Баня се нареди на четвърто място като СПА дестинация в България и този факт ни задължава да продължаваме да работим за развитието на селото – сподели с радост  кметът на селото Магда Първанова и искрено благодари на ръководството на община Разлог за изключителното отношение и поетапното решаване на проблемите на селото и на селата като цяло. „Благодаря за последователната политика на изграждане на инфраструктурата, която е огромен мотиватор за инвестиции, за туристопоток, за по-добри условия на живот на всички.“ – каза още кметът на село Баня.

На церемонията бе дълбоко подчертано значението на добрата инфраструктура за разгръщане на потенциала на СПА дестинацията Баня и утвърждаването й в челните места на предпочитаните дестинации не само в България, но и в Европа.

С реконструкцията на улиците и изграждането на кръговото кръстовище значително се подобриха транспортно-експлоатационните качества и носимоспособност на настилката, с което се осигуриха най-важнните за пътуващите, а именно  –  безопасност на движението и добро отводняване на платната.

Модернизирането на инфраструктурата в село Баня е в изпълнение на генералната инвестиционна програма на община Разлог за обновяване на инфраструктурата на селото и превръщането му в европейска дестинация с европейски вид.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене