Кирил Петков: Не може отделни бизнеси да платят цената на цялото общество

„Всеки бранш има своята специфика и всеки си каза своята идея. Очевидно е, че бюджетът трябва да бъде актуализиран максимално бързо. Ако нямаме актуализация, всички браншове са под огромен риск, особено туристическият и ресторантьорският.“, заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков, предаде БГНЕС.

„Ако се наложи да ги затворим от медицинска гледна точка без средства, това би било абсолютно пагубно за техните бизнеси. Така че всички се обединихме около точката, че този бюджет трябва да се актуализира час по-скоро“, каза той.

Кирил Петков се срещна с работодателски и браншови организации, на която да обсъдят въпроси, свързани с необходимите финансови мерки за преодоляване на социално-икономическата криза, породена от пандемията.

Срещата която ще продължи и след брифинга пред медиите, Петков оцени като много ползотворна.

Министърът на икономиката е категоричен, че без средства затварянето на бизнеса е абсолютно нечестно. „Не може отделни бизнеси да платят цената на цялото общество, защото просто сме решили, че те са най-опасните. Хем ги затваряме, хем не им даваме никакви помощи. Първата и най-важна мярка е да имаме бюджет, така че когато се затвори нечий бизнес поне да има някаква компенсация и мярка като 60/40 да има предвидимост, че ще остане поне до края на годината“, добави Кирил Петков.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене