Джамбазки предложи на НС да приеме доброволните отряди

Мярката е ключова за справяне с мигрантската криза и пожарите
Не трябва да се подготвя разкриването на нови мигрантски центрове! Пътят е доброволни отряди под шапката на МВР, които да спират мигрантския наплив, категоричен е Джамбазки.

Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки внесе днес в деловодството на Народното събрание предложения, касаещи темата, свързана с доброволните отряди.

Припомняме, че всъщност идеята за доброволните отряди е стар проект на ВМРО. Тя бе част и от програмата и приоритетите на Организацията в 43-ото и 44-ото Народно събрание, като в 44-я парламент законопроектът мина на първо четене, но след това бе спрян от ГЕРБ и ДПС.

Мотивите за предложението са задаващата се мигрантска криза, необходимостта от защита и охрана на българската държавна граница, а и все по-належащата нужда за подпомагане на пожарникарите и горските служители при гасенето на пожари.

В кулоарите на Народното събрание евродепутатът заяви, че незабавно трябва да бъде проверено състоянието на граничните съоръжения, както и да има засилено присъствие на полиция, жандармерия, а и готовност на армията. Не трябва да се подготвя разкриването на нови мигрантски центрове, не трябва да се допуска нито един мигрант. Това трябва да бъде политиката на българското правителство, което и да е то, категоричен бе Джамбазки и предупреди:

„Това, което ще се случи в следващите месеци в Европа е: големи групи от хора от Афганистан, и не само, ще се опитат да достигнат до Западна Европа. Нашето мнение е, че ЕС трябва да направи всичко възможно тази криза да се реши с помощта на останалите богати мюсюлмански държави – Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ. Няма никаква причина големи групи от хора да идват в християнска Европа, носейки със себе си своите традиции, и да ни налагат ценности си. Хората, които се нуждаят от защита, е най-добре да бъдат приети от техните единоверци, хората, с които споделят една и съща религия и ценностна система.“

Ангел Джамбазки посъветва управляващите да не се подават на страх и паника, а да приложат закона, за да не се допуска незаконното преминаване на границата и транзитното преминаване на групите хора, каквото виждаме, че се случва всеки ден.

Припомняме, че преди дни заместник-председателят на ВМРО отправи към президента на Република България Румен Радев предложение с мерки за противодействие на миграционния натиск и защита на националния интерес и суверенитета на страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене