Вълна от пациенти с вироза отчитат лекарите в община Сандански

Вълна на пациенти с вироза, протичаща с чревни разстройства и висока температура, придружени със силни болки в стомаха, гадене, повръщане и главоболие, регистрираха лекарите през последните 48 часа на територията на община Сандански.

Според личните лекари причината е горещото време и консумацията на студени напитки. През кабинетите на личните лекари на ден преминават по 8-12 пациенти. По-тежки са оплакванията при децата, които са с по-слаба имунна система.

Според невролога д-р Павлов за тези пациенти е задължително консумиране на преварена или минерална вода и спазване на хранителна диета с препечена филия и варен картоф. Той апелира, че на първо място е задължително посещението при личния лекар и спазване на хранителен режим. При хората в трета възраст обезводняването на организма се отразява по-тежко и това понякога налага настаняване в инфекциозно отделение.

Д-р Павлов е категоричен, че пациенти с подобни симптоми не трябва да изпадат в паника, а да потърсят помощ при личния си лекар. Основната причина за вълната от вируса е рязка промяна на температурата, както и неспазване на хигиена при консумиране на неизмити плодове и зеленчуци, заключи д-р Павлов. в.Струма Лидия Манева.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене