Председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков: Днес имах удоволствието да присъствам на официална церемония в село Габрово, на която бяха отличени огнеборците, участвали в гасенето на пожарите!

Днес имах удоволствието да присъствам на официална церемония в село Габрово, община Благоевград, на която служебният министър-председател Стефан Янев приветства и отличи огнеборците, участвали в гасенето на пожари в област Благоевград и в Северна Македония.

На официална церемония днес в благоевградското село Габрово, министър-председателят Стефан Янев награди с почетни медали и грамоти пожарникарите, които участваха в гасенето на пожари в област Благоевград и в Северна Македония
Пожарникарите бяха приветствани и от главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, който изрази задоволството си от работата на благоевградските пожарникари и изказа своето възхищение от нелеката дейност на тези, които ежедневно водят битка с бедствията и авариите.
Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков изказа благодарност и лично поздрави служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград за добрата им работа по време на погасяването на пожари в областта.
На събитието присъстваха още: областния управител на Благоевградска област Николай Шушков, директорът на ОДМВР – Благоевград Георги Кандев, директорът на регионалното звено за пожарна безопасност – комисар Георги Пармаков, директорът на Районната служба по пожарна безопасност в Благоевград – Боян Кондуров, заместник-кметът на община Благоевград инж. Христо Дюлгеров и секретарят Дейвид Арабаджиев, кметовете на македонските градове Берово, Делчево и Пехчево, председателят на ОбС – Радослав Тасков, директорът на ЮЗДП – инж. Дамян Дамянов.
Молебен за здраве отслужи Негово високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, а жителите на село Габрово, община Благоевград организираха курбан за здраве на пожарникарите, при църквата „Свети Георги Победоносец“.
Огнеборците получиха заслужено признание за неуморния труд и усилията, които вложиха при гасенето на знаковия пожар край благоевградското село Габрово.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене