Завърши петдневното противопожарно обучение на първата група деца от Трето основно училище „Братя Миладинови“ Гоце Делчев

Приключи петдневното обучение на първата група деца от Трето основно училище „Братя Миладинови“в гр. Гоце Делчев в  обучителния център на ГДПБЗН в град София.

В рамките на проекта „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“, учениците  получиха теоретични знания и практически умения за справяне в екстремни ситуации. Строиха диги, изследваха негативния ефект на непочистените речни корита върху опасността от наводняване на сградите, които сами бяха изработили на по-ранен етап, учиха се да работят в екип за преодоляване на препятствията, оцениха сложната и рискована професия на пожарникаря.

В свободното си време учениците, под ръководството на учителите си Москова и  Джамбазова, продължиха да посещават знакови за всеки българин места от нашата столица;  да развиват познавателните си интереси чрез посещения  в Националния природонаучен музей, Националния институт по метеорология и хидрология, най-големия детски научен център в Източна Европа – „Музейко“ и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене