Джамбазки с остра реакция за поругаването на българска паметна плоча в Охрид

Незабавни действия за разкриване на извършителите на това позорно деяние и подвеждането им под отговорност!

За това настоява българският евродепутат и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Реакцията му е по повод това, че вандали отново оскверниха паметната плоча на 15-е български туристи, загинали при инцидента с кораба „Илинден” през 2009 г. в Охрид.

Това е втора гавра с паметта на туристите от Охрид в рамките на 9 месеца. Това е и поредната гавра с България с направление Скопие, пише още Джамбазки и изброява какво още търпи България от страна на Северна Македония:

Репресирани мирни граждани, чупене на паметни плочи, палене на български знамена и непрестанна реч на омраза – това търпим от страна на РСМ в последната няма и година.

Ако и този път обаче властта в Северна Македония остане безучастна, тя ще затвърди категорично, че толерира омразата към България и всякакви приказки за споделени с ЕС ценности и равноправие в РСМ са нищо повече от пясък в очите, продължава българският евродепутат.

Според него подобни актове по категоричен начин показват, че в Скопие се „храни“ с омраза към България:

Омраза, в която ги е закърмил другарят Тито, на когото те безпрекословно служат. Нищо, че е отговорен за поголовен геноцид в собствената им страна. В Северна Македония още се кланят на югославския диктатор и продължават да сквернят паметта на български граждани.

Към какъв ЕС са се устремили, когато в страната общочовешките ценности се тъпчат, а отношението към всичко българско е пропито с омраза и ненавист на всяко едно ниво, пита Ангел Джамбазки.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене