Прогноза за времето – 14 август (събота)

Слънчева събота, само на изолирани места ще превали

Слънчево ще е днес. След обяд над планинските райони ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°.

Атмодферното налягане е по-високо от следното за месеца и щеостане без съществена промяна.

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и максимална температура 34 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 28°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, сочи прогнозата на НИМХ, цитирана от БТА.
 
Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 17°.

В неделя и в началото на новата седмица времето ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има след обяд във вторник, когато не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Температурите ще се повишат и максималните във вторник ще са между 33° и 38°.

В сряда с ориентиране на вятъра от северозапад ще прониква хладен въздух. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, възможни са и градушки. В източните райони ще е все още доста топло и през по-голямата част от деня – слънчево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене