Перничанин купи за 20 000 лв. помещенията на Спешен център – Бобов дол, съветникът В. Радлев алармира: 8000 жители може да останат без лекарска помощ!

Помещенията на Спешен център в Бобов дол са продадени на физическо лице от Перник на цена 20 777 лв. Те са част от фалиралата общинска болница. Общината ще плаща наем на новия собственик, за да продължи дейността на Спешен център.

Общинският съветник от БСП в миньорската община Валери Радлев алармира: “Отивам на среща с Корнелия Нинова да търся нейното съдействие. Ако се закрие Спешен център, община Бобов дол остава без здравеопазване. В началото на годината инициирахме извънредно заседание на ОбС, на което присъстваха представителят на здравното министерство Ивелин Данаилов и директорът на Спешен център – Кюстендил д-р Албена Рапатинска, които обещаха, че до началото на септември ще има нов Спешен център в Бобов дол. За целта още преди години гласувахме на заседание на ОбС да се даде безвъзмездно общински имот за построяването на Спешен център. Всичко все още е на книга. Общинската болница е закрита преди години. В Бобов дол има двама лични лекари, Медицински център и Спешен център. Ако го закрият, 8000 души остават без лекарска помощ”, обясни В. Радлев.

Репортер на “Струма” се свърза със синдика на бившата общинска болница в Бобов дол Йордан Костов и го попита на каква цена са продадени помещенията на Спешен център, които се намират в несъществуващата вече общинска болница, и кой е купувачът?

„Помещенията на Спешен център, котелното помещение, някогашните кухня и баня, с обща площ над 800 кв.м, бяха продадени на физическо лице от Перник на цена от 20 777 лв., при първоначално обявена цена за трети търг 19 735 лв. Това е 60% от първоначално обявената тръжна цена.

Продажбата беше извършена чрез пряко договаряне. Единствен на търга се яви М.М. от Перник и той го спечели. С тези пари ще се разплатим с част от някогашния персонал на общинската болница в Бобов дол, които все още имат да получават неизплатени възнаграждения, докато болницата е съществувала. В момента е образувано изпълнително дело чрез ЧСИ за изплащане от общината на неиздължени наеми от общинския хоспис, който вече не работи. Има останали някакви стари движими вещи, които ще обявим за продан…”, заяви Й. Костов.

Кметът на община Бобов дол Елза Величкова преди време заяви пред “Струма”: “Ще плащаме наем на новия собственик на помещенията и Спешен център ще продължи да работи”.

Както “Струма” писа, затвореният общински хоспис дължи над 100 000 лв. на синдика на бившата общинска болница, натрупани от неплатен наем от времето на управлението му от д-р Митова.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене