Тръгна агитацията за ДПС сред българските изселници в Турция

main_bЗаместник-председателят на комисията по досиетата Айруш Хаджи с пълен автобус агитатори за ДПС от седмица обикаля турските градове Маница и Кърач, в които има най-много изселници от Гоцеделчевско.

В голямата група, която е започнала агитацията си сред българската общност в западната ни съседка, Хаджи е включил и съпругата и снахата си, съобщиха за ИНФОМРЕЖА очевидци.

„Обикалят от къща на къща, от апартамент на апартамент и от квартал на квартал и ни задължават на 5-и октомври да гласуваме за ДПС. Записват ни в някакви списъци заедно с личните ни данни, а на много места се развата и пари. Обещават, че в изборния ден ще има осигурен превоз за придвижване до урните на възрастни и болни хора, както и екскурзия до България“, споделиха още неврокопски изселници.

В двата турски града се очакват и сблъсъци между агитатори и привърженици на партиите ДПС и НПСД на Касим Дал.

„Не ни оставят сами да решим за кого да гласуваме и дали изобщо да гласуваме“, оплакват се наши сънародници в Маница и Кърач.

Те обявиха, че истанбулските квартали и други турски градове и села с българско население, също са окупирани от агитаторите на заместник-председателя на комисията по досиетата Айруш Хаджи.

Хаджи е от основателите на ДПС. Той е от гоцеделчевското селоКорница, от което специално в Маница и Кърач има стотици изселници.

През 2012 г. той бе избран за заместник-председател на комисията по досиетата по предложение на небезизвестния Христо Бисеров, за когото цяла България пита кой и къде го покри, че да е неоткриваем и за главния прокурор Сотир Цацаров.

Като един от учредителите на Движението за права и свободи Айруш Хаджи бе и един от верните заместници на Ахмед Доган. Той е и бивш депутат в 7-ото Велико народно събрание и в 38-ото НС. По време на тройната коалиция бе и съветник на тогавашния министър по бедствията и авариите Емел Етем.

Именно през този период бе разкрит и гафът, че Айруш е получавал заплати едновременно и като съветник на министър Етем, и от държавното предприятие „Земинвест” на Министерството на земеделието.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене