Модерен рентгенов апарат заработи в болницата на Разлог

Новата рентгенова DR апаратура бе пусната в експлоатация в отделението по образна диагностика на МБАЛ-Разлог. По този начин болничното заведение “стъпва“ в новия век – във века на цифровите технологии.

Новият модерен рентгенов апарат е една от най-значимите инвестиции за МБАЛ-Разлог. Закупуването на рентгена е финансирано от четирите общини, чиито жители обслужва лечебницата – Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Новият рентген е последно поколение – модел от 2020 година, закупен е от водеща фирма за медицинска апаратура.

„Този проект нямаше да бъде възможен без основния му двигател в лицето на кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, на д-р Копанарова – председател на ОбС Разлог, на администрацията на нашата болница и на кметовете на съседните общини“, каза д-р Емил Тончев.

„Тази съвременна апаратура е така да се каже предмет на взаимодействие между МБАЛ Разлог и Община Разлог в лицето на г-н Герчев и кметовете на общините Банско, Белица и Якоруда. Благодарение на тяхната подкрепа и помощ ние успяхме да реализираме този проект“, изказа своята благодарност д-р Божидар Велев, директор на МБАЛ- Разлог.

 „Аз искам да изкажа отново благодарност на моите колеги кметове на Община Банско, Белица, Якоруда, на председателите на общинските съвети, на съветниците, които единодушно подкрепиха идеята за закупуването на тази нова апаратура“, каза инж. Красимир Герчев, кмет на община Разлог.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене