Пожарната обстановка в Кюстендилска област остава усложнена

Усложнена остава пожарната обстановка в Кюстендилска област, съобщиха от Областната дирекция на полицията.

Късо съединение е причинило вчера запалването на сухи треви и храсти в землището на село Раненци, община Кюстендил. Пожарът е угасен от три противопожарни екипа на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ /РСПБЗН/, щети не са допуснати.

Снощи, малко след 21.30 часа, е възникнал горски пожар в района между селата Фролош и Ваксево, между общините Кочериново и Невестино. В гасенето и днес участват противопожарни екипи от Рила, Дупница и Кюстендил, както и служители от горски стопанства и местно население. Огнеборци продължават днес и с гасенето на пожара в землището на с. Чудинци, община Кюстендил. Пожарът възникна преди пет дни.

Небрежно боравене с открит огън е причинило пожар вчера в житен масив в с. Коняво, община Кюстендил. Изгорели са 10 дка посеви и 15 дка овощна градина. Късо съединение е причинило пожар в с. Пастух, община Невестино. Огънят е унищожил 25 дка посеви, две сгради, две стопански постройки и фургон. Противопожарните екипи са спасили други шест сгради и 110 дка посеви. Поради небрежно боравене с открит огън снощи е възникнал и пожар в с. Жиленци, община Кюстендил, в района на пречиствателната станция. Противопожарният екип не е допуснал нанасянето на щети, допълниха от полицията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене