Известният театрален педагог доц. Златко Павлов влезе в ролята на Уста Кольо Фичето и изгради артистичен мост в местността Предел

Известният благоевградски театрален педагог и режисьор доц. Златко Павлов влезе в ролята на Уста Кольо Фичето и изгради артистичен мост в местността Предел. Мостът, скован и изрисуван лично от него, се намира на метри от почивната база на община Благоевград. За направата му са използвани подръчни материали и дъски от изоставените и разрушени бунгала, принадлежащи по времето на соца на винзавода.

Мостчето на Дядко Златко, както мило го наричат неговите приятели от „Предел обществото“, бе открито на християнския празник Преображение. За тържествения пуск на инфраструктурното съоръжение се организира коктейл. Присъстваха най-знатните дейци от съобщничеството, което всяка сутрин в ресторант “Предел” на чаша кафе и вода организира своите брифинги. Оценено беше и „произведението на изкуството” от направлението „Пределски абстракционистичен кич”. Всички допуснати пропуски, несъвършенства и постижения бяха отбелязани и подложени на сериозни анализи и коментари.

Под съоръжението си застана Уста Златко Фичето, за да докаже якостта му, след като отгоре застанаха първите проходци. Доказателство е и снимката. „Поради разни съображения на снимките не присъстват всички личности, макар че всички пяха, пийнаха си хубави напитки и похапнаха каквото Бог дал, Дядко Златко и приготвено от двете дами Цвета и Дидка“, написа в социалната мрежа доц. Златко Павлов.

Цвета е управителката на почивна станция „Предел“ , която за тържественото откриване е приготвила кейк с тиква и омаен коктейл. „Коктейлът е по италианска рецепта – кампари, вермут, тоник. Поради липса на вермут реших да добавя бяло вино и гарнирах с диви ягоди. Оказа се, че съм объркала виното с ракията и се е получил много силен коктейл. Пръв пробва напитката Дядо Златко, който му подейства леко замайващо”, разказа пред репортер на “Струма” Цвета, която от 33 г. работи на почивната база и познава обитателите на Предел, сред които е и известният режисьор, който има бунгало там.

Иначе до артистичното мостче има минибар с безалкохолни напитки, бутилка водка и 2 стъклени чаши с предупредителен надпис към преминаващите летовници – да не забравят да измият чашите, след като утолят жаждата си.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене