Засилени проверки от КАТ и Пожарна за първия учебен ден в Пиринско

104795-kat-policia-blagoevgradОт днес КАТ Благоевград стартира специализирана полицейска акция във връзка със старта на учебната година. Органите на реда ще следят за спазване предимството на пешеходците, пресичащи на пешеходни пътеки в училищните райони. Това съобщи началникът сектор „Пътна полиция” при Областна дирекция МВР.

Традиционната акция на полицията “Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ ще продължи до 31 октомври. Целта е да се ограничат предпоставките за пътни злополуки с деца, през рисковия период в началото на новата учебна година. Това съобщи началникът на КАТ „Пътна полиция” Благоевград Димо Чобанов.

„Преди началото на учебната година децата трябва да си припомнят с родителите най-безопасния и кратък маршрут от дома до училището и обратно. Също така трябва да се припомнят и правилата за движение като пешеходци“, уточни началникът на „Пътна полиция“ Благоевград Димо Чобанов и добави, че родителите трябва да припомнят на децата и кои са хората, към които да се обърнат, ако настъпи инцидент, да си запаметят телефонните им номера

 

През първия учебен ден и през цялата учебна година ще има засилено полицейско присъствие около училищата, пешеходните пътеки в близост до тях и кръстовищата, където има струпване на деца, за да се осигури безопасното им пресичане и стигане до класната стая. Ще се направи освежаване на пътната маркировка по главните улици в града.

Служителите на РДПБЗН-Благоевград пък извършват проверки на училищата в Пиринско.

„До този момент са проверени около 100 училища и проверките продължават. Всички предписания са изпълнени, осигурена е безопасността на децата“, каза и Юлиан Петров, началник сектор „Пожарогасене и спасителна дейност” към РДПБЗН Благоевград.

 

При патрулиране полицейските служители задължително ще предприемат мерки, когато забележат неправилно и рисково движение на деца по улиците, като ги извеждат от платното за движение, предупреждават ги и им дават указания за правилно поведение.   

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене