Премиерът Стефан Янев към курсантите-випускници от ВМС: Помнете, че сте защитници на Родината – това е дълг и чест

„Имаме Военноморски флот, който се справя с поставените задачи и е една добра основа и един добър резервоар за кадри за много професии и фирми в морския бизнес в Република България. Адмирации!“. Това заяви министър-председателят Стефан Янев, който бе гост на тържествен ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2021 „Георги Стойков Раковски“ на Висшето военноморското училище „Н. Й. Вапцаров“. 17 випускници получиха  своите лейтенантски пагони след успешно завършване на специалност „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в специализациите „Корабоводене за ВМС“, „Военноморски комуникационни и радиотехнически системи“ и „Корабни машини и механизми за ВМС“. По този повод премиерът Янев подчерта, че желанието на тези млади хора е да допринесат за развитието и бъдещето на Военноморските сили.

В речта си по време на военния ритуал министър-председателят пожела на випускниците да запазят стремежа си за самоусъвършенстване, за развитие на това, което са научили във военното училище и това, което ще им е необходимо в бъдещата дейност във Военноморските сили. Премиерът изрази благодарност към преподавателите и командирите, които са научили младите хора на стремеж към знание, на стремеж към развиване на нови визии. Янев отправи пожелание към младите офицери да бъдат максимално полезни в тежката им и отговорна професия и да бъдат адекватни на оръжейните платформи, които предстоят да бъдат въведени във въоръжените сили.

„Бъдете устремени, запазете своя плам! Помнете, че името „защитник на Родината“ не е случайно! Вашата дейност в рамките на Военноморските сили е важна не само за защитата на Отечеството, но и за развитието на целия военноморски сектор на Република България“, завърши речта си министър-председателят към випускниците.

По отношение на развитието на пандемията премиерът Стефан Янев заяви пред журналисти във Варна, че тези процеси трябва да бъдат управлявани от Министерството от здравеопазването и специалистите.  „Моят призив е да проявяват достатъчна гъвкавост, така че каквито и да са мерките, максимално да не пречат на бизнеса и на нормалния живот на хората“, заяви министър-председателят.  Премиерът изтъкна, че е нужно да се намери необходимият баланс между грижата за здравето и мерките за борба с коронавируса.

В отговор на медиен въпрос за възможността отново да оглави служебно правителство Стефан Янев изтъкна: „Нека не коментираме хипотези, които предстоят да се решават в следващите няколко седмици“. Министър—председателят подчерта, че  партиите имат достатъчно време да проведат разговори и да преценят какво е необходимо за съставяне на стабилно правителство.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене