Пожарът край Голешево е спрян, македонският забави темпо

Нормална е днес обстановката на пожара над с. Голешево, разпространението на огъня е спряно, каза полковник Митко Балтов.

Командирът на бригадно формирование 26400-Благоевград допълни, че на място днес остават 20 военнослужещи. Общата бройка на дежурещите на пожара, погълнал преди два дни двама служители на ЮЗДП, остава 130. Освен военните на място остават огнеборците от Благоевград и Сандански, служители на ЮЗДП и доброволци.

Неясна остава ситуацията с пожара на македонска територия, който трети ден обгазява Благоевград, Симитли, Бобошево, предава БГНЕС.

Гъст дим се стелеше снощи по протежението на ГП Е-79 от Симитли до Бобошево заради 10-километровия фронт на пожара между градовете Делчево и Пехчево.

Ситуацията с развитието на пожара вчера бе следена от кмета на Симитли от вр. Огреяк, както и от областния управител Николай Шушков, който бе край с. Дебочица.

Късно снощи стана ясно, че въпреки продължаващото обгазяване, пожарът не заплашва да премине на българска територия. Но ситуацията ще се следи и днес, тази сутрин малко преди 8 ч. над Благоевград за 15-на минути се изсипа силен дъжд.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене