Става страшно: Благоевград е обгазен, вятърът донесе дим от македонските пожари

Благоевград е обгазен, вятърът донесе дим от македонските пожари.

Тежка е ситуацията в района между Делчево и Пехчево. Пламъците се разпалват допълнително от силния вятър. 2 километра е въздушната линия на пожара от границата и опасността огнените езици всеки момент да достигнат страната ни е изключително голяма.

По тази причина, ръководството на община Симитли апелира към гражданите, живеещи в по-високите населени места на града, намиращи се в близост до границата със Северна Македония, да бъдат максимално концентрирани и внимателни и при необходимост, да слязат надолу към града.

Както още вчера Pirinsko. com информира, голяма част от територията на Република Северна Македония гори сериозно. Най-тежка е ситуацията в Кочани и в района между Делчево и Пехчево. Пламъците се разпалват допълнително от силния вятър.

В гасенето на огъня участват десетки огнеборци. Не липсват и доброволци, които помагат за потушаването на пожара. Наши източници съобщават, че има реална опасност огнените езици всеки момент да преминат границите на Северна Македония и да достигнат страната ни.

Ситуацията в района на Пехчво е повече от критична, твърдят запознати.

В момента се подготвя техника, която да бъде разположена при село Дебочица, където пожарът откъм Македония има вероятност да премине. Областният управител – Николай Шушков, също пътува към селото. От снощи на граничните полицаи са раздадени противогази, за да не вдишват дима, пише пък ИНФОМРЕЖА позовавайки се на изказване на губернатора на Пиринско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене