6-часов рок маратон сътвориха организатори и участници в Гоце Делче

more_1_bПървото издание на Рок фестивала в Гоце Делчев, който общинската администрация посвети на Съединението на Княжество  България и Източна Румелия, стартира в петъчната вечер в голямата зала на Дом на културата, тъй като прогнозата за времето бе лоша и предотврати намеренията събитието да бъде на открито.

Заклетите рокаджии от града и региона с неохота посрещнаха новината, че фестът ще е на закрито и без бира. Въпреки обаче строгата охрана, събитието не мина без бира и луд купон.

Тайно се промъкнаха в залата кутии и бутилки с биричка, с които рок феновете преглъщаха невероятните изпълнения на бандите, редуващи се на сцената.

Общо 6 рок групи дадоха старта на първото издание на Рок феста в Гоце Делчев, като първата от тях бе Dass от Хаджидимово. След нея забиха момчетата от Контраст и Андромеда от Гоце Делчев, а преди появата на звездите залата бе вдигната на крака от младата, но много качествена софийска група Gold rush.

След тях като опитни сърфисти Васко Кръпка и Подуене блус бенд се качиха на вълната на патоса и доведоха публиката до истински музикален екстаз.

Примата Милена Славова и нейната група закриха тазгодишното издание. След кратък престой на сцената, Милена и Кръпката не издържаха и се спуснаха сред феновете в залата. Всички в залата пяха заедно с двамата си любимци повече от час най-големите известните им хитове.

И певци, и публика си спретнаха такъв купон, че накрая всички останаха без дъх и доволни от преживяната взаимна емоция на гоцеделчевския рок фест.

Така приключи тазгодишното издание на събитието, а от Община Гоце Делчев обещават то да стане традиционно и да се провежда всяка година на 5 и 6 септември в чест на националния празник.

more_2_b more_3_b

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене