Ужасът продължава! Огромен пожар бушува край македонския град Пехчево, огънят достига страната ни до часове

Горски пожари не подминаха и Северна Македония.

Подобно на България, голяма част от територията на страната също гори. Най-тежка е ситуацията в Кочани и в района между Делчево и Пехчево. Пламъците се разпалват допълнително от силния вятър.

В гасенето на огъня участват десетки огнеборци. Не липсват и доброволци, които помагат за потушаването на пожара. Наши източници съобщават, че има реална опасност огнените езици всеки момент да преминат границите на Северна Македония и да достигнат страната ни.

Ситуацията в района на Пехчво е повече от критична, твърдят запознати.

Както по – рано днес съобщихме, министър-председателят Стефан Янев проведе телефонен разговор с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев във връзка с разразилите се пожари в югозападната ни съседка.

Българският премиер изрази готовност при необходимост страната ни да окаже подкрепа на Република Северна Македония за справяне с бедствието. Министър-председателят Янев подчерта пред Заев, че в няколко части на България нашите противопожарни служби също се борят с огнената стихия и правят всичко възможно, за да окажат помощ на населението. Овладяването на ситуацията в нашата страна е приоритет.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене