Кметът Камбитов и зам.-министър Йорданка Чобанова откриха обновената онкоболница в Благоевград

104786-Onkologiq-otkrivane-2014-01Водосвет отслужи отец Андон Шавулев

 

 

Онкологичната болница „Свети Мина“ в Благоевград, която е снабдена с изцяло ново оборудване, беше официално открита днес. Лентата на обновеното болнично заведение прерязаха кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов и зам.-министърът на регионалното развитие Йорданка Чобанова. Сред официалните гости на церемонията бяха председателят на ОбС-Благоевград Радослав Тасков, областният управител на Пиринско Димитър Димитров, а отец Андон Шавулев отслужи водосвет преди тържественото прерязване на лентата.

Проектът „Ремонт и оборудване на СБАЛО „Св. Мина” Благоевград” е на стойност близо 7 млн. лв. Той беше определен от градоначалника Атанас Камбитов, като най-трудния обект и проект реализиран от община Благоевград.

„Най-важното е човешкият живот. Този проект, тази техника, означават спасени човешки животи, а те нямат цена. Хилядите надежди, които даваме на хората също са безценни“, каза градоначалникът Атанас Камбитов.

 

Пожелание за по-малко пациенти на онко болницата отправи заместник-министърът на регионалното развитие Йорданка Чобанова. Тя отправи апел хората да обърнат повече внимание на здравето си и превенцията му.

„Нека здравето бъде наш основен приоритет. Само когато имаме здрава нация, можем да чертаем хоризонти и да постигаме успехи“, каза още зам.-министър Чобанова.

 

Като отколешна мечта на работещите в болницата, определи новото оборудване управителя на Онкологичната болница доктор Христина Кузманова.

„Нашите пациенти трябва да бъдат спокойни, защото вече няма да се налага да ги изпращаме по другите центрове, които имат такава апаратура и да чакат с месеци“, каза управителят на СБАЛО „Свети Мина“ д-р Христина Кузманова.

 

С реализацията на проекта е създаден онкологичен и лъчетерапевтичен център, в който ще се извършва съвременно и адекватно медицинско обслужване на онкоболните в обеми, съответстващи на неблагоприятните тенденции за нарастване на тези заболявания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене