Пожари и температурни рекорди в страната

Температурни рекорди бяха отчетени на много места в страната. В Ловеч живакът показа рекордните за това лято 40,9 градуса на сянка, съобщиха от Хидрометеорологичната обсерватория в града. Температурата е измерена в 16.30 ч.
Заради жегата по-рано през деня от общината раздаваха на гражданите безплатно минерална вода.

Температурен рекорд за датата е регистриран в 15.45 часа днес в Силистра – 38.6 градуса, показва справка от метеорологичната обсерватория. В Хасково температурите прехвърлиха 40 градуса, съобщи дежурният синоптик. В 15 часа в областния център са измерени 40.6 градуса. Нов температурен рекорд бе отчетен в Русе. В късния следобед днес термометрите показваха 41,6 градуса на сянка и с това падна рекорд от 2 август 1965 г. Тогава живакът е показвал 40 градуса.

В същото време пламнаха треви край пловдивското село Първенец. Според местни жители огънят е тръгнал от три места. Хората от селото подозират умишлен палеж, но дали това е така, не е ясно. Пожар затвори и пътя между пернишкото с. Г. Бучино и софийското М. Бучино.

Голям пожар избухна по обяд на 2 август в балкана над карловското село Розино. По-късно бе изпратен и хеликоптер, за да бъде помогнато на огнеборците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене