Строги мерки срещу коронавируса се въвеждат в община Сатовча

Строги мерки срещу коронавируса се въвеждат този месец със заповед на кмета на община Сатовча – Арбен Мименов. По пазарите и тържищата в общината се въвежда еднопосочно движение, търговци и клиенти трябва да са със защитни маски и да спазват физическа дистанция от поне метър и половина.

При групови занимания за деца в езикови и други центрове също са задължителни защитните маски, дистанцията от 1,5 метра. Там е необходимо да се проветряват стаите на всеки час и да се извършва дезинфекция. Посещенията в детските центрове и клубове се разрешава посещение само при използване на 50% от капацитета на местата. Това правило важи и за провеждането на семинари, обучения и обществени мероприятия, както и дистанцията от метър и половина и носенето на защитни маски. При посещение на културни и развлекателни събития могат да се ползват само половината от наличните седящи места, правостоящи не може да има.

Дори на спортните състезания са задължителни маските и физическата дистанция, както и публика на 50% от общия капацитет на съоръженията. Във фитнес центровете, в спортните зали и в плувните басейни също трябва да се спазва изискването за 50% от капацитета и за дистанция от 1,5 метра. В заведенията персоналът да бъде със защитни маски, а клиентите не може да заемат повече от половината места в тях, гласи още заповедта на общинския кмет. На нарушителите ще се налагат глоби по Закона за административните нарушения и наказания.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене