Гледаме битката на Стойка за място на финала в изключително удобен час

Двубоят между Стойка Кръстева и Цукими Намики от Япония за място на финала на боксовия турнир при жените в категория до 51 кг. на олимпийските игри в Токио ще се излъчва в изключително удобен час за българските зрители.

Мачовете от полуфиналите стартират на 4 август (сряда) в 8:00 наше време със срещата между Бусе Чакироглу (Тур) и Ксиао-Вен Хуанг от Тайван, а веднага след това една срещу друга се изправят Кръстева и Намики, около 08:15.

Както е известно, Стойка Кръстева се класира за полуфиналите, благодарение на категоричния си успех над китайката Юан Чан. С победата нашето момиче си осигури минимум бронзов олимпийски медал. Ето какво какво каза тя веднага след срещата на четвъртфиналите:

„Този медал е много жадуван – плод на 21 години труд, лишения и какви ли не други перипетии, за да стигнем до този момент. С китайката не се бяхме срещали досега. Със съперничката ми от Япония на полуфинала също не сме се срещали, но по-голямата работа отново ще свърши треньорът ми Борислав Георгиев, а аз просто ще изпълнявам. Естествено, че след като си осигурих медал – вече искам да е с по-добър цвят. Във времето сме си доказвали, че този екип сработва и нещата, които ми казва, са правилни. И ако аз успея да ги приложа на ринга, се поздравяваме с успех. Не искахме да се ангажираме с никакви предварителни уговорки и обещания, защото това много тежи чисто психически. Бих казала, че медалът е добър пример за младите – да не се отказват и да се трудят, за да могат да сбъдват мечтите си. За мен това е сбъдната мечта“, сподели 35-годишната Стойка Кръстева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене