Нашенците преоткриха Черноморието!

Туристическият сезон е в разгара си. По Северното Черноморие плажовете са препълнени от туристи и плажуващи.

„Сезонът върви добре, повечето хотели са пълни. Възниква въпросът на каква цена и за колко дълъг период. Имаме съвсем малко неотворили хотели. Интересно е, че се променя самият профил на туристите. Преди разчитахме на чартърен туризъм, а сега курортите са пълни с местни автомобили, което изважда нов проблем на дневен ред – местата за паркиране. Хотелите са доста комбинативни и гъвкави”, заяви председателят на варненската туристическа камара Илин Димитров пред Нова телевизия.

Той посочи, че мерките срещу коронавируса се спазват, а броят на заразените е сравнително нисък. Влошава се обаче ситуацията с недостига на персонал.

Някои от курортите по Южното Черноморие се похвалиха със запълнена леглова база.

„От 1,20 млн. места за настаняване, всички са заети. Преобладават туристи от Германия, Австрия, Естония, Чехия, Словакия, Русия, Беларус, Израел, Румъния и разбира се, нашите сънародници. Навсякъде имаме туристи, дори и малките градчета са пълни”, обясни областният управител на област Бургас проф. Мария Нейкова.

Тя посочи, че до този момент на летище Бургас има 2700 полета. Очаква се до края на сезона те да бъдат около 7600. Според специалистите, българите оцениха качествата на ридното море. “Имаше една вълна или по скоро мида да се ходи в Гърция, но се установи, че нашите морски курорти предлагат повече. На Черно море има места за всички и на по сносни цени. Добри места има за ол инклузив туристи, за диви къмпингари, за семейна почивка… “ коментират експертите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене