Connect with us

Бизнес

Какви са ползите от видеонаблюдение

Published

on

През последното десетилетие престъпните деяния от общ характер, като грабежи, влизане с взлом в обект или апартамент, къща и т.н. все повече зачестяват. Според застрахователните компании загубите са в десетки, дори стотици милиони лева.

Именно тази тенденция и развитието на икономиката и новите технологии насочиха предприемачите, частния сектор, заедно с обикновените граждани да заложат на камерите за видеонаблюдение, като първа стъпка към охрана и сигурност на тяхното имущество. А доверен партньор от над 16 години е именно Кассаба Системс.

Какви са ползите на обикновените граждани от камерите за видеонаблюдение

Хората искат да се чувстват сигурни и уверени за своя имот и вещи, когато са на почивка или в командировка. Искат да могат да проверят, в реално време, със звук, дали всичко е наред с техните домашни любимци, възрастни родители, дори и малки деца, а поради липса на компютър напът, разчитат да могат да го направят и през телефон. Тук експертите от Кассаба Системс препоръчват безжични камери за видеонаблюдение, а ето и част от ползите им:

  • Лесен монтаж – всичко е на едно място, в един комплект;
  • Достъп чрез Интернет до кадрите, в реално време;
  • Умни нотификации при промяна на състоянието на наблюдаваната площ;
  • Известяване на мобилно устройство при поява на движение в обсега на камера или при поява на човек
  • Съхранение на физически носител в камерата – SD карта или запис на облак;
  • Вграден микрофон за аудио към картината;
  • Достъпни цени и лесна поддръжка.

Можете да посетите специализирания онлайн магазин за охранителни устройства Кассаба Системс и да научите повече.

Какви са ползите на работодателите от камерите за видеонаблюдение

Когато става дума за работа с клиенти, пари и чувствителна информация – видеонаблюдението е неотменна част от всеки магазин и институция. Всеки работодател, а дори и работник иска да има начин да докаже провинение или невинност в определена ситуация, например при липса на пари, при недоброжелателен клиент, който иска да накърни репутацията на фирмата или неправомерен достъп до склад, помещение и т.н.

Устройства като камерите за видеонаблюдение ще направят живота на всеки предприемач и бизнесмен доста по-лек, с което той ще може да се съсредоточи върху важните неща за фирмата, а не кой с кого се е скарал или кой колега е взел от касата някаква сума пари.

Какво съветват от Кассаба Системс

Експертите от Кассаба Системс призовават за правилно проектиране на система за видеонаблюдение, която от една страна да обхваща важните зони за контрол, но да не притеснява хората, които ще бъдат наблюдавани. В рамките на GDPR законодателството и защитата на личните права и данни на хората, е много важно да сме запознати с “тънките” моменти при монтаж на камери за заснемане. Консултацията със специалисти в бранша е задължителна.

kassabasystems.com

Бизнес

Тръгна гроздоберът в най-винарския район на Сандански – Катунци

Published

on

80-90 ст. за килограм мерло и каберне

Кампанията по прибиране на гроздето от сортовете мерло и каберне стартира в община Сандански на цени от 80-90 стотинки за килограм. Гроздето е с 25-26 захарни градуса. По улиците на селата Пиперица, Враня, Хърсово, Катунци са поставени табели с надпис: „Мерло – 0.80 лева”, или „по договаряне”, а кабернето върви по 0.90 лв. При изкупуване на голямо количество цената може да падне до 0.70 лева. Това каза един от младите лозари в с. Враня – Станислав Гълъбов, който отглежда близо 100 декара от двата сорта, а също и от новия сорт Розе.

„От три дни започна масовото прибиране на гроздето. Ако времето позволява, до неделя ще приключим с беритбата на тези сортове”, каза Станислав. Той поясни, че широката мелнишка ще започне да се бере в началото на октомври. „Затворихме цикъла през тази година, след като установихме, че “рандеманът” не излиза, ако продаваме гроздето. Миналите години продавахме, но цената бе ниска – 0.40 лв. за килограм. Оставяхме си и да си напълним бъчвите. С брат ми се занимаваме с лозята – аз съм на полето, а той се грижи за меленето и прибирането в съдовете. Вече втора година не продаваме, а правим вино и домашна ракия”, обяснява Ст. Гълъбов.

На лозовия масив в с. Враня се бяха наредили да берат над 15 жени и мъже. „Това са само хора от селото, които наемаме за гроздобера. От един декар ще добием близо тон грозде. Това е една от добрите години за нас. Захарността е много добра и очакваме още по-качествено вино”, каза Йордан Филипов, който е председател на пчеларите в община Сандански. Той е обрал лозята си, които са в с. Калиманци, и е напълнил всички бъчви и бидони.

„Добра лозарска година, ще има хубаво червено и бяло вино”, радва се на реколтата Филипов.

От касетките на машината за мелене и в бъчвите

Бившият кмет на Катунци Георги Коцев обясни, че лозята в селото, предимно от сортовете мерло и каберне, са почти обрани. Остава да се обере и широката мелнишка. „Много често, когато приятели идват в кръчмата при мен да се почерпят, носят от тяхното червено вино. Но аз, след като им сипя от моето, учтиво се отказват от тяхното и пият от него. Това е показателно, че гроздето в нашия край узрява много добре и затова се получава хубаво вино. Всичко вече е пазарено и се изкупува директно от масива. И тази година върви успешно заменка на килограм грозде за килограм картофи. Предимно това са едни и същи хора, които идват от Гоцеделчевския район. Хората произвеждат картофи, а ние им даваме мерло или каберне, какъвто сорт си изберат. Това е от години”, каза Иван Кадифтев, който отглежда над 10 декара лозя в Петрово.

Той сподели, че това е най-добрият вариант за лозарите. Гроздето да бъде изкупено от нивата, след като бъде набрано, за да не се пренася от масива в дворовете и гаражите. „И за нас като стопани, и за тези, които купуват гроздето, е по-добре да се избегне товарене, претоварване и влошаване качеството на гроздето. От декар се прибира от 700 до един тон грозде”, категоричен е Ив. Кадифтев.

Лозата е узряла и с добра захарност

Местните катунчанлии вчера коментираха, че миналата година реколтата е била по-слаба. Вчера от сутринта коли със софийска, пернишка и радомирска регистрация обикаляха из лозята да гледат къде се бере и веднага се втурваха да се договарят и купуват. Болгарът, който масово се отглежда в района на с. Плоски, се търгува на цена от 1 лев за килограм. И при болгара се бере след твърда договорка с купувача.в.Струма/ЛИДИЯ МАНЕВА

Continue Reading

Бизнес

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ОДОБРЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДПОР НА ПРОЕКТИ

Published

on

МЕСТНА ИНИЦИАТИВНА ГРУПА  – ГОЦЕ ДEЛЧЕВ –  ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО С ОДОБРЕНА ПРОЦЕДУРА ЗА ПОДПОР НА ПРОЕКТИ № BG06RDNP001-19.453 МИГ – ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ – ГЪРМЕН – ХАДЖИДИМОВО ПО МЯРКА 3-6.4 „ИНВЕСТИЦИИ В ПОДКРЕПА НА НЕЗЕМЕДЕЛСКИ ДЕЙНОСТИ“

Със Заповед № 03 – РД/2857 от 07.09.2021 г. Заместник – изпълнителният директор на Държавен фонд „Земеделие“ – г-жа Боряна Алексова одобри  процедура № BG06RDNP001-19.453 по  Мярка 3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Гоце Делчев –  Гърмен –  Хаджидимово.

Със заповедта са потвърдени одобрените от МИГ проектни предложения по процедурата, като в извадката за контрол е разгледано и одобрено проектно предложение № BG06RDNP001-19.453-0003 за „Закупуване на специализирано оборудване за зъботехническа лаборатория“ на „Самостоятелна медико-техническа лаборатория НМП Дентал Лаб“ ЕООД в гр. Гоце Делчев. Размерът на одобрените общи допустими разходи е 126 978,41 лв., от които 95 233,81 лв. е безвъзмездната финансова помощ, която ще се предостави на бенефициента, при интензитетът на помощта 75%. Предстои подписване на административен договор за финансиране на проекта.

След извършване на проверки от страна на Държавен фонд „Земеделие“ на останалите одобрени от МИГ проектни предложения, ще се пристъпи към подписване на административни договори за финансирането им.

Проектните предложения по мярка  3-6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“ от стратегията за Водено от общностите местно развитие на МИГ – Гоце Делчев –  Гърмен –  Хаджидимово се финансират  по подмярка 19.2 „ Прилагане на операции в рамките на стратегии за водено от общностите местно развитие” на Мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейският земеделски фонд за развитие на селските райони.

 

 

Continue Reading

Бизнес

Синът на известния в Разложко бизнесмен Виталий Золотарьов ще строи вила в родното с. Баня

Published

on

Синът на известния бизнесмен от разложкото село Баня Витали Золотарьов – Александър, е с намерение да строи вила в родното си село Баня. Младият мъж вече е стартирал стъпки в тази посока и на предстоящото заседание на Общинския съвет в Разлог ще се разгледа искането му за допускане изработването на ПУП-ПЗ с отреждане за „вилно строителство“.

Новият обект ще бъде изграден върху имот с площ от 684 квадрата в местността Камено и е в близост до бившата президентска къща на Росен Плевнелиев и други луксозни вили в района, които се отдават под наем. Инвестиционното намерение е за изграждане на вилна сграда, а допустимите параметри според ПУП-а са: височина до 7 метра и плътност на застрояване до 40%.

Най-вероятно новият обект също ще бъде отреден за отдаване под наем, предвид че предпочитанията на туристите към местата за отдих, особено през последната година, са насочени именно към самостоятелните къщи за гости и вилите.

Семейство Золотарьови вече има изграден хотел в селото, а младият предприемач Александър Золотарьов има в селото и аптека. Справка в специализирани сайтове показва, че той е собственик на три фирми – „Алмед Фарм“ ЕООД, „Вита Фейс“ ЕООД и „Био Енерджи Пелет България“ ЕООД.

Бащата на младия предприемач Виталий Золотарьов е сред най-известните бизнесмени в Разложко и собственик на редица фирми. Той има бетонов център в Разлог, пресевна в землището на разложкото село Елешница, успешно развива и хотела в родното си село. Името му се завъртя и след фалита на КТБ, когато бяха изнесени по-големите длъжници на банката, сред които и управляваното от Золотарьов по онова време дружество „Хидропарк 2011“ ЕООД с дълг малко над 2.8 млн. лева. Към днешна дата дружеството се представлява от друго лице – Велико Митев, но е със седалище и адрес на управление в Разлог.

Преди около две години стана ясно, че бизнесменът има намерение и за изграждане на минивец на територията на община Белица.

Continue Reading

Бизнес

Ресторантьори в Благоевград: Работата намаля драстично

Published

on

Масово собственици на фирми в Благоевград, свързани с ресторантьорския бизнес се оплакват от драстично намаляване на работата. Според тях въведените противоепидемични мерки са несправедливи, а финансова помощ от страна на държавата не се предоставя на всички нуждаещи се.

Борислав Борисов е собственик на борса за напитки, която снабдява най-често заведения и нощни клубове. След затварянето на дискотеките и въвеждането на вечерен час за ресторантьорите, работата му намаляла с над 80%. Казва още, че ще бъде принуден да съкрати поне 16 души.

“Без нощни заведения, механи, ресторанти, реално цялата тази организация от 40-50 човека, трябва като първата вълна или да ги изпратя вкъщи повече от половината, или някои да си загубят работата. Най-вероятно тези, които са дошли последно на работа, те и първи ще си тръгнат, защото не може цялата група да остане при неработещ бизнес”, обяснява Борислав Борисов.

За да не чакат да ги съкратят, част от служителите сами решили да напуснат работа и да се ориентират към по-сигурни позиции. Като Величка Митрева, която е била дистрибутор на алкохол. “Заради тази несигурност през последните 2 години, реших да се ориентирам да търся по-сигурното всъщност, аз съм завършила педагогика и реших да отида да работя в училище”, казва тя.

Музикантите, които работят в нощните клубове също напускат. “Аз познавам много музиканти, над 50-60% са станали вече майстори … гипсокартони, мазилки”, оплаква се музикантът Кристиян Пищолски.

 

 

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ