Какви са ползите от видеонаблюдение

През последното десетилетие престъпните деяния от общ характер, като грабежи, влизане с взлом в обект или апартамент, къща и т.н. все повече зачестяват. Според застрахователните компании загубите са в десетки, дори стотици милиони лева.

Именно тази тенденция и развитието на икономиката и новите технологии насочиха предприемачите, частния сектор, заедно с обикновените граждани да заложат на камерите за видеонаблюдение, като първа стъпка към охрана и сигурност на тяхното имущество. А доверен партньор от над 16 години е именно Кассаба Системс.

Какви са ползите на обикновените граждани от камерите за видеонаблюдение

Хората искат да се чувстват сигурни и уверени за своя имот и вещи, когато са на почивка или в командировка. Искат да могат да проверят, в реално време, със звук, дали всичко е наред с техните домашни любимци, възрастни родители, дори и малки деца, а поради липса на компютър напът, разчитат да могат да го направят и през телефон. Тук експертите от Кассаба Системс препоръчват безжични камери за видеонаблюдение, а ето и част от ползите им:

  • Лесен монтаж – всичко е на едно място, в един комплект;
  • Достъп чрез Интернет до кадрите, в реално време;
  • Умни нотификации при промяна на състоянието на наблюдаваната площ;
  • Известяване на мобилно устройство при поява на движение в обсега на камера или при поява на човек
  • Съхранение на физически носител в камерата – SD карта или запис на облак;
  • Вграден микрофон за аудио към картината;
  • Достъпни цени и лесна поддръжка.

Можете да посетите специализирания онлайн магазин за охранителни устройства Кассаба Системс и да научите повече.

Какви са ползите на работодателите от камерите за видеонаблюдение

Когато става дума за работа с клиенти, пари и чувствителна информация – видеонаблюдението е неотменна част от всеки магазин и институция. Всеки работодател, а дори и работник иска да има начин да докаже провинение или невинност в определена ситуация, например при липса на пари, при недоброжелателен клиент, който иска да накърни репутацията на фирмата или неправомерен достъп до склад, помещение и т.н.

Устройства като камерите за видеонаблюдение ще направят живота на всеки предприемач и бизнесмен доста по-лек, с което той ще може да се съсредоточи върху важните неща за фирмата, а не кой с кого се е скарал или кой колега е взел от касата някаква сума пари.

Какво съветват от Кассаба Системс

Експертите от Кассаба Системс призовават за правилно проектиране на система за видеонаблюдение, която от една страна да обхваща важните зони за контрол, но да не притеснява хората, които ще бъдат наблюдавани. В рамките на GDPR законодателството и защитата на личните права и данни на хората, е много важно да сме запознати с “тънките” моменти при монтаж на камери за заснемане. Консултацията със специалисти в бранша е задължителна.

kassabasystems.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене