Бойко Борисов в Стамболийски: Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Най-виновен е Румен Радев!

Цялата им борба е за министерски постове, пари и власт. Нищо друго не ги интересува. Някаква госпожа там с 5,1 процента на изборите казала, че трябва да се пазят от дългата ръка на ГЕРБ и ДПС. За ДПС не знам, но ние искаме да сме на хиляди километри от това продажно мнозинство, което искате да направите. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в град Стамболийски по повод скандалите между ИТН и ДБ при преговорите им за съставяне на правителство. По думите на Борисов най-виновен за сегашната ситуация е Румен Радев и ще се види в следващите дни как прикриват много неща, защото най-ги е страх от това, което са направили.

„Това, което го говорехме преди две седмици, днес го чухме в парламента. Че са далавераджии и искат само постове. Още преди 2 седмици му казах на Слави Трифонов през медиите, да даде главен прокурор на Христо Иванов и той нищо друго няма да иска. Ние не сме се срещали с никой и не искаме да участваме“, подчерта председателят на ГЕРБ. Според него, ако отидем на трети избори, това са половин милиард лева похарчени от държавата за избори. „Не само, че не искаме да участваме в правителство, но не искам и добър ден да ни кажат. Да си направят правителство и да си поемат отговорността. Да не ни намесват нас, нека да си направят правителство. Не знам сега как ще се сдобрят. Тошко Йорданов каза, че техният министър е мошеник. Ние като казахме, че най-добрият му приятел Спецов е мошеник, вие си траехте“, припомни Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ е готова за избори и ще увеличи своя резултат, но за държавата е по-добре сега да направят правителство и да си поемат отговорността. „Признавам вота на хората и нека първият да направи правителство. Това е демокрацията. Да не ни слагат, че участваме в някакви преговори“, призова Бойко Борисов.

„Това е демокрацията по Рашковски и Радевски, която Христо Иванов иска да наложи. Другите купуваха гласове яко и затова сега са уплашени, защото ние без нищо имаме колкото тях. Другите партии ходеха по предприятията, но тях дали са ги викали да ги предупреждават да не правят корпоративен вот? И ДБ, и ИТН ходеха по предприятията. Полицаите не са виновни, като имат такъв министър като Бойко Рашков. На тях им е неудобно да правят това“, посочи председателят на ГЕРБ по повод терора над симпатизантите на ГЕРБ в дните преди изборите на 11 юли. „Цялата страна беше с техни билбордове, през 1 километър на магистралата. Тези пари от къде са?“, попита Борисов.

„От Стефан Янев три упрека чух към нас сутринта, разбирам го човекът, че му е неудобно и неслучайно е излязъл през задния вход на парламента. Първото е, че сме давали по 50 лева на пенсионерите. Да му кажа, че не може това да е упрек, че сме дали на 2,4 милиона пенсионери пари за лекарства по време на пандемията. Вторият упрек е за Северозапада – защо сме правили „Хемус“ и Ботевград-Видин. Ами защото има нужда от развитие и там. И третото е, че сме давали безвъзмездно пари на бизнеса при Ковид-кризата. Упреците на Стефан Янев са наша реклама“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ. Той припомни, че БСП са фалирали най-много банки. „Сега първото, което направиха е да се хвърлят на ББР. Само че Кирил Петков каза, че банката е капитализирана и е в цветущо състояние. Сега битката е как да я източат. С поставени фирми уж за Ай Ти, ще дават по 5-10 милиона необезпечени и те няма да ги върнат“, предупреди Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ изрази възмущението си, че в новия вариант на Плана за възстановяване е предвиден 1 милиард за 1 гигават соларни паркове и попита хората от това ли най-много имат нужда? „Обещали са мангизи на някой, за да купят от тях батериите“, посочи Бойко Борисов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене