Пореден вот на недоверие обещават от ГЕРБ

народно събрание

Народното събрание е в тежки зависимости между три от парламентарните групи, които са задкулисни и неясни за обществото, така че е безсмислено да се правят каквито и да било усилия за реанимирането му и имитацията на дейност. Това коментира в кулоарите на парламента зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цецка Цачева във връзка с прекратеното заради липса на кворум днешно пленарно заседание.

Тя предупреди, че скоро може да се очаква опозицията да поиска пореден вот на недоверие към кабинета „Орешарски“. От ГЕРБ изключително внимателно следели отделните секторни политики и вотът ще бъде там, където групата прецени, че нещата са най-зле, предава БТА.

Категорично ясна е невъзможността на този състав на 42-то НС да води смислен парламентарен живот, смята Цачева. По думите й, и депутати от левицата разбирали, че така повече не може. Да помолят т.нар. от тях програмно правителство, Пламен Орешарски, да си подаде оставката и да вървим към предсрочни избори, поиска Цецка Цачева.

Тя уточни, че ГЕРБ е отговорна опозиция и мястото й е в пленарната зала. Ще го правим толкова дни, колкото ще просъществува това Народно събрание, въпреки методите на ръководство на парламента, въпреки че не се дава възможност да се чуе гласът на опозицията, увери зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

От партията напомниха, че днес е вторият пореден ден, в който се проваля заседание. Вчера, когато се разглеждаше „гордостта на Мая Манолова“- Изборният кодекс, също нямаше кворум, видяхте с какви „танталови мъки“ беше гласуван той днес и явно няма подкрепа от самите управляващи, допълни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев.

dariknews.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене