Да вярваме ли? Канабисът в нивата на Калайджиев в Илинден бил саморастник, подхвърлен…. ?

Не. Това не е шега, нито се опитваме да се подиграваме с нашите читатели. След проведените първи разпити по случая с намерената нива с канабис, собственост на Г. Калайджиев от гоцеделчевското село Илинден, в своя защита собственикът на имота казал, че нямал представа, че на нея имало засаден канабис. 

Отлично осведомени източници на Топ Преса, твърдят че юристът ангажиран със защитата на Калайджиев, прокарал версията, че забраненото насаждение или саморастно или някой го подхвърлил в нивата на клиента му. Работата по случая продължава. Със сигурност ще се стигне д одело и обвинение, но все още е рано да се каже каква мярка ще бъде наложена на Калайджиев.

Припомняме че след получен оперативен сигнал ченгетата от Гоце Делчев щурмували нивите на Калайджиев и открили между царевицата в една от тях засаден и готов за бране канабис. Полицаите останали втрещени, тъй като Калайджиев е един от най сериозните земеделски производители в района, получаващ големи суми като субсидии и еврофинансиране и никой не е очаквал, че в негов имот ще бъде намерено наркотичното растение. Странен факт е също така, че селото разположено на три километра от гръцката граница е известно с постоянно полицейско присъствие, защото от него са родо доста известни полицаи работещи в РУП на МВР и обикновено през уикендите те си се подвизават там. Дали сигналът е дошъл от тях, твърде вероятно….

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене