В село Ново Ходжово бе открита паметна плоча на лейт. Иван Батьов Иванов – командир на граничната застава

С възпоменателна церемония  днес,  в село Ново Ходжово, община Сандански, бе открита паметна плоча на командира на граничната застава лейтенант Иван Батьов Иванов, загинал през 1949 г., когато е едва 25-годишен.

Паметната плоча е поставена по инициатива на общинската организация на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва – Петрич, с подкрепата на община Сандански.

Кметът на община Сандански – Атанас Стоянов връчи плакети за родолюбива и патриотична дейност на о.з. ген. м-р Стефан Найденов Ангелов – Командващ войските на МВР и Командващ гранични войски на България (1990-1992 г.), о.з. полк. Павел Петров Станев – Гл. секретар на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в България, старшина Методи Костадинов – Старшина от запаса и подп. о.з. Лозан Анастасов – Председател на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Петрич.

За подкрепата и съдействието за поставянето на паметната плоча кметът Стоянов получи почетния знак на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, а след три години, когато се навършват 100 години от рождението на лейт. Иван Иванов, ще бъде издадена книга за живота и делото на командира.

На церемонията присъстваха и близки и роднини на лейтенант Иванов, които изказаха своята благодарност, че делото на техния родственик не е забравено.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене