Първо в Топ Преса! ГДБОП откриха нарколаборатория в Гоце Делчев (СНИМКИ/ВИДЕО/

 

Вчера по време на акцията в град Гоце Делчев,  ГДБОП Благоевград откриха лаборатория за отглеждане и преработка и производство на марихуана – Канабис количеството заловена продукция е около 25 кг лабораторията се намира в мазето на ул. Бяло море 15, мазето било пригодено в лаборатория като там били инсталирани специални лампи за поддържане на определена температура и вентилация.

Задържаните лица са Кръстьо Попов и брат му за който само по малко от година бяха заловени с подобна лаборатория в село Парил общ Хаджидимово при която бяха намерени 100 кг канабис братята са задържани и от ГДБОП Благоевград ще поискат от прокуратурата постоянна мярка задържане под стража …

Припомняме че……

Миналата година служители от Гранично полицейско управление – Гоце Делчев са провели специализирана полицейска операция за незаконно засяване и отглеждане на наркотични растения.

В местността Шавара, в землището на село Парил, община Хаджидимово, граничните полицаи установили нива с канабис. Те започнали оперативно наблюдение на мястото и към 9 часа са задържали двама мъже на 47 и 50 години от град Гоце Делчев, докато поливали растенията. Направени са полеви наркотестове. Установени са 159 стръка канабис с височина от 40 см до 220 см с общо тегло 51.490 кг, както и химически препарати и торове, необходими за отглеждане на растенията.

Граничните полицаи извършили процесуално-следствени действия и в частен дом в с. Парил, собственост на роднина на двамата задържани. При извършеното претърсване е открита изградена инсталация за отглеждане на наркотични растения. Специално пригоденото помещение е оборудвано с хидросистема за поливане, климатична система за поддържане на подходяща постоянна температура, вентилационна филтрираща система, специални лампи за осветление, както и система за обогатяване на въздуха с кислород. Помещението е термо и шумоизолирано.

 

Общото количество наркотични растения, открити на двете места, е 267 броя.

Уведомена е районната прокуратура, образувано е досъдебно производство по чл. 354 в, ал.1, по описа на ГПУ – Г. Делчев. Работата по случая продължава.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене