Рекордните 18 079,95 лева събраха деца и възрастни от Рибново на благотворителен базар за изпълнение на проект под надслов ,,Разширение на учебната база за Коран- курсовете“

В гърменското село Рибново приключи  благотворителният базар, една  кауза в името  децата  а именно – стартирането и изграждането на сграда ,,Разширение на учебната база за Коран- курсовете“.

Благодарностите на всички обраха  Джамийското настоятелство за организацията, за хората които се включиха в подреждане, чистене на стадиона, извозване на маси, сцена, хората които безвъзмездно отдадоха катерушки, батут, скари, котлони, които приготвиха сладки и солени баници, плетива, уникални подаръци, цветя, декорации, саморъчно изработените макети на джамии, замъци, къщи до интересни игри които за всеки имаше  награди. На събитието в Рибново имаше от кули със лакомства,мед, торти, до живи зайчета.

Кулминацията беше- благотворителния търг, на който жители на село Рибново, местни бизнесмени, кметове и гости наддаваха и всички си закупиха по нещо за да подпомогнат благородната  кауза.

Най-скъпата вещ  беше закупена от местен бизнесмен а именно  часовник на който пишеше,, Бизнесмен № 1 с. Рибново,, за сумата от 3200 лева.

Всички организатори и ,частници благодариха и на гостите които уважиха  мероприятието.

Няма да стигне страницата за  да изредим какви вкусни чудесии  бяха приготвили децата, техните родители, учителките по Куран курсовете, учителите от СУ,, Йордан Йовков,,жителите на село Рибново.

Въпреки,че  денят в който се проведе благотворителната инициатива и  повечето хора бяха на пикник в м;,, Чала,, където всяка година ходят да отморяват, хапват и празнуват празника ,,Курбан Байрам,, а в същото време, голяма част от младежите бяха в  училището, където се проведе голям футболен турнир, резултата е повече от добър.

Сумата която се събра от продадените лакомства,атракционите, игри, декорации и търгове е 18 079,95 лева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене