Футболен гурбет в съседна Гърция

футболисти

Цял , минали през родния „Беласица“, и през този сезон ще изкарат футболен гурбет в съседна Гърция. Защитникът Иво Хаджигаев и халфът Кирил Заков ще подсилят тима на Гонимо. Първият натрупа доста мачове отвъд Промахон в съставите на „Олимпиакос“ /Родополи/ и „Ираклис“ /Амудия/. Заков също е сред разпознаваемите лица за феновете в Северна Гърция, след като преди 3 лета премина в третодивизионния „Одисеас Анагенизис“, после подписа с „Пансерайкос“, игра като преотстъпен при черно-белите от „Одисеас“. В отбора на Нео Петрици ще разчитат на опитния страж Кирил Джиков, също натрупал солиден стаж по тамошните терени. Да вдигне класата на състава от пограничното село се надяват на офанзивния халф на комитите Андон Атанасов, който напусна бяло-червените в началото на лятната подготовка. Преди него от стадион „Цар Самуил“ си тръгнаха Георги Киров и Младен Малечканов, които през новата кампания пак ще са съотборници, но в „Докса“ /Вирония/. За отбора на Акритохори голове вкарва таранът от Кърналово Красимир Кадиев. Петричката диаспора в Родополи поддържа константно количество и качество. През миналия сезон на разположение на играещия треньор Щерьо Димитров бяха заминалият за Германия Стоян Стойков и присъединилият се към „Вихрен“ Милчо Макенджиев. Сега петричкият Ромарио свика под знамената Методи Стоименов и Филип Бисерков, ритали за последно в пиринската бундеслига, съответно за „Беласица 1923“ и „Старчево 2010“.

Всички българи играем в една и съща група. Стадионите са перфектни, отношението на хората към нас е много добро. Момчетата от Петричко са водещи футболисти в клубовете си, на нас се разчита да обединим и мобилизираме по-младите си гръцки съотборници, обобщи настроенията и очакванията към футболните ни гурбетчии в Гърция Г. Киров.

В сравнение със сериозната инвазия на петричани на юг преливането в обратна посока е твърде скромно. След като игра няколко сезона в „Олимпиакос“ /Род/ и „Дигенис“, у дома се завърна Владимир Кабранов, който от половин година е основна величина при комитите. След едногодишен гурбет в „Меленикитци“ фланелката на „Бела“ облече и кадърът на „Пирин 2001″от петричкото с. Коларово Любо Граминов.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене