Първо заседание на 46-ото Народно събрание

Мика Зайкова удари звънеца на 46-ото НС! Вижте какво се случва в пленарната зала

Работете заедно, за да осъществите мечтите на България. Хората казаха, че вече не искат да живеят така, заяви тя

„За втори път ми се пада честта да открия 46-ото Народно събрание. Това е привилегия, която ме прави много щастлива. Надявам се да видя усмихнати лица и готовност всеки да сподели своите знания и умения в полза на България“, с тези думи Мика Зайкова даде старта на 46-то Народно събрание.

Мика Зайкова удари звънеца на 46-ото НС! Вижте какво се случва в пленарната зала

„Работете заедно, за да осъществите мечтите на България. Хората казаха, че вече не искат да живеят така“, допълни тя.

Мика Зайкова издаде кой ще е следващият премиер

„Първото нещо, което искам да ви кажа е – надявам се да видя усмихнати лица и готовност от всеки от вас да сподели своите знания и умения в полза на България. Суверенът, нашият народ ви избра и аз разчитам на неговата мъдрост, дами и господа“, заяви още Мика Зайкова.

Според нея народът е казал, че не иска да живее повече така, че иска промяна и това е излязло от резултатите на изборите, в които всички партии на промяната са повишили своя резултат.

„Това означава, че народът ни гласува доверие, но това е и отговорност. Разчитам на разума на колегите, които са били вече в този парламент доста пъти, които познават процедурите и които наистина искат да работят за просперитета на България“, каза Мика Зайкова.

По думите й суверенът е казал, че не дава мнозинство на нито една партия, а казва на политиците да работят заедно.

Мика Зайкова коментира и ниската избирателна активност: „Хайде вече да спрем с демократичните процедури и да се захванем за работа“.

Според нея това е възможно и това са го показали министрите от служебния кабинет.

Депутатите влезнаха в пленарната зала точно в 9 часа, а заседанието за втори път бе открито най-възрастният народен представител – Мика Зайкова от „Има такъв народ“.

Присъства и президентът Румен Радев, и вицепрезидентът Илияна Йотова. БЛИЦ припомня, че на влизане в сградата на НС държавният глава заяви, че днес е ден на надеждата.

blob:https://www.facebook.com/78fa2292-cf77-4a5a-bcbb-e935941139bf

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене