Браво! Екипът на Илко Стоянов – експертен, с впечатляваща визитка и много различен

Силен експертен екип, с който ще работи, представи днес кметът на община Благоевград – Илко Стоянов. Той залага на нови и млади професионалисти, като всеки от тях се е доказал в своята област. Те ще управляват секторните политики в общината. Всички са с впечатляваща биография и сериозни постижения в своите сфери.

Засега ще има само един заместник-кмет и това е бившият директор на ВиК-Благоевград – Христо Дюлгеров, който има богат административен и управленски опит. Той е изключително оперативен и умее да взима отговорни решения.

На по-късен етап се очаква да бъдат назначени още двама заместници на Илко Стоянов – единият ще отговаря за европейските проекти, а другият – за икономиката.

Останалите ресори ще се управляват от директори на дирекции. Борис Механджийски, който дзад гърба си има стаж в НАП, МВР и банковия сектор, ще се заеме с управлението на финансите. Той встъпва веднага в длъжност, след като кметът Стоянов освободи досегашния финансист Костадин Шумантов.

Емилия Халилова ще ръководи социалните дейности, тя има достатъчно богат опит в този сектор, дълги години е работила в Дирекция „Социално подпомагане”. Диана Стефанова, която и в момента работи в общинския отдел „Екология”, ще оглави новата дирекция „Екология и чиста околна среда”. Тя по образование е инженер-химик.

Общинската съветничка Гергана Муртов е изборът на градоначалника за директор на новата дирекция „Икономическо развитие и инвестиции”. Тя е завършила университет в Германия, както и Американския университет в Благоевград. Работила е в АУБ, консултант на свободна практика по европейски проекти. Щом бъде назначена на работа, тя ще напусне местния парламент, където е съветник трети мандат.

Едно от най-интересните имена, представени днес, безспорно е това на Дамян Качулски, който ще оглави дирекция „Образование и иновации”. Завършил е висшето си образование във Влеикобритания. От 2015 година е университетски преподавател и програмен директор на глобална програма за образование в Обединеното кралство. Има 10-годишен опит в информационните технологии и дигиталната трансформация на практиките във въсшето образование. Бенефициент на най-престижното докторско финансиране във Великобритания и носител на множество академични награди. Той е избиран за учител на годината през 2019 г. и 2020 година, както и е номиниран за най-иновативен преподавател във Великоблитания за 2020 година на наградите на „Таймс” за висше образование. В момента той представя китайското правителство в конкурс, който ще избере глобален лидер в иновативното образование.

Дейвид Арабаджиев ще ръководи дирекция „Оптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги”. Завършил е УНСС в София, право и публична администрация в ЮЗУ. Има стаж в големи частни компании.

Ако има някой в Благоевград, който разбира от култура, то това е Силвия Домозетска. Тя има дългогодишен опит като редактор и PR в БНР, БНТ и благоевградския музей.

„Подбрал съм експертен екип, а не политически. Никой от тях не е партиен член на партията, коята ме издигна за кмет. Това са хората, които ще отговарят за секторните политики на община Благоевград. Всички те са професионалисти, представям ги публично и прозрачно, за да спрат спекулациите по темата. Заедно с тях ще работя за по-доброто бъдеще на Благоевград”, заяви кметът Илко Стоянов.

Факт е, че днес пред медиите бе представен много пъстър и различен екип, който ще трябва да тласне общината и града напред към бързо развитие. В кметството влизат нови хора с нова енергия и с много позитивизъм, което вдъхва надежда, че занапред нещата ще се случват по правилния начин за Благоевград и благоевградчани.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене