Класическа съботна вечер с опера и усмивка за жители и гости на Банско

Класиката ще завладее центъра на град Банско тази вечер и ще даде възможност на дца и възрастни да прекарат забавни и приятни часове. Инициативата е на Камерна опера-Благоевград и Общината. Централният площад в курорта ще бъде не камерна, а голяма сцена за голямото класическо изкуство в най-атрактивния му аспект – с музикална усмивка и смях.

В операта шега на Доменико Чимароза – „Капелмайсторът”, малки и големи ще се запознаят с класическия оперен оркестър и музикалните инструменти в него. Що е композитор, що е диригент, що е оркестър? Отговорите ще дойдат в поредица от комични ситуации, а началото е в 19,30 часа.

Едноактната комична опера на Джовани Батиста Перголезе – „Слугинята господарка”, поставила началото на жанра оперна комедия, ще започне в 21,00 часа.

Постановките на „Капелмайсторът” и „Слугинята господарка” на Камерна опера-Благоевград са под режисурата на Станислав Кимчев. Досегашните представления на комичните опери се радват на изключителен интерес от страна на публиката. Сигурно е, че това ще се случи и в Банско, където има сцена за различни музикални жанрове и стилове.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене