Connect with us

Новини

Проект учи неправителствени организации на визуална комуникация и идентичност

Published

on

НПО „Международни инициативи за сътрудничество”- Разлог представи резултатите до момента по проект „Визуална комуникация и идентичност”. Това стана днес на пресконференция в Народно читалище „Никола Вапцаров” в Благоевград. Целта е да се подобри капацитетът и устойчивостта на гражданския сектор, в това число и на гражданските организации. Постигнатият резултат е създадена мрежа от дигитално ограмотени служители, способни да създадат атрактивни продукти, които популяризират дейността на НПО сектора. Изпълнението на проекта ще допринесе до голяма степен за презентацията на неправителствените организации у нас. Дейностите са планирани така, че всяка стъпка се изпълнява в различен град в България. Това дава възможност да се достигне до най-крайните кътчета на страната и да се включат организации, които изпитват географски и исторически проблеми. Проектът е насочен към изграждане на визуална култура и комуникация. Продуктите и резултатите ще бъдат споделяни в онлайн пространството и ще са достъпни за всички потребители на интернет.

Проведена е мащабна информационна кампания на територията на шестте целеви региона на България: Северозапад, Северен централен, Североизточен, Югозападен, Южен централен и Югоизточен. Целта е да се информират повече активни организации на гражданското общество в цялата страна, така че те да се запознаят с целите на проекта.

Извършени са обучения за създаване на съдържание: фото, кратко видео/ филм, timelap, анимация, текст (писане на текст за изображението: цел, драма, целева група = разказване на история); както и да ефективен дизайн – ролята на дизайна; визуална комуникация – основна информация, преместване и фиксирани картини – ефективност, начина на работа, анализ на примери, етични въпроси, медийна грамотност, отговори във визуалната комуникация, техники за презентиране с визуални материали (prezi, метод Печа Куча). Важно е и обучението по дигитален маркетинг за НПО: онлайн пространството като комуникационен канал; стратегии за изграждане на персонален бранд; видео маркетинг. Организирани са и еднодневни пътуващи семинари, за да се представят целите на проекта.

„Основният проблем, който този проект ще реши, е липсата на информация сред гражданското общество за добрите практики и постигнатите резултати от неправителствените организации. Това е следствие на липсата на дигитална култура сред гражданския сектор. Най-използваното средство за разпространяване на информация са флаери и постове във фейсбук. Но в ерата на технологиите този начин на поднасяне на информация е безинтересен и не стига до съответните ползватели. Гражданският сектор у нас постига огромни резултати в редица сфери и е жалко колко малко хора имат информация за тях. Но не защото такава липсва, а защото е поднесена по старомоден и отживял начин, който не отговаря на нуждите на новото дигитално поколение, което е свързано със своите смартфони, преносими компютри и таблети”, каза на пресконференцията Костадинка Тодорова, ръководител на проекта.

Advertisement
loading...

Новини

Кметът на Благоевград: Заповедта на Кацаров е един административен хаос

Published

on

„Заповедта на министъра на здравеопазването е един административен хаос и ние сме изправени пред проблем. Какво означава Домове за възрастни хора – тези над 18 г. или стар хора – в пенсионна възраст? Ваксинацията там е изключително ниска. Ние може от утре да осигурим финансирането на тестовете, но ако не желаят да си правят тестове? Да му мисли министърът.“ Това коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов, който днес събра Общинският кризисен във връзка със заповедта на здравния министър, която влиза в сила у нас от полунощ.

Стоянов е категоричен, че всяка институция трябва да си поеме отговорността, а когато се прави нещо, то да е премислено и съгласувано, като допълни, че дори и кметовете били изпаднали в ситуацията както цялото общество. „Получаваме една заповед и започваме да я тълкуваме“, каза Стоянов.

Той съобщи, че и двете отделения по неврология в Благоевград стават ковидни, а нуждаещите се пациенти с неврологични заболявания ще бъдат пренасочвани към Югозападната болница в Сандански и Петрич. „Освен ковид има още много заболявания, за които държавата и общините трябва да осигурят здравна грижа“, категоричен е кметът на общината. „Добрата новина в цялата ситуация е, че капацитетът на болниците е запълнен, но още не е препълнен. Лекарите са единствените, на които разчитаме, ако не ги затрудни някоя институция. Какво ще стане с медицинския персонал, ако не искат да се ваксинират?“, коментира Стоянов.

Continue Reading

БСП

ИБ на БСП: Решението за „зелен сертификат“ е неработещо. Кацаров не се справя, да подаде оставка

Published

on

Позиция на Изпълнителното бюро на БСП

Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо.

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка.

Continue Reading

Анализи и Коментари

В търсене на истината! Веселин Камбуров: Има какво да учим от миналото!

Published

on

Уникална снимка! Един от най- големите предприемачи от региона, не се свени и публикува снимка с книгата – История на БКП в Благоевградския край. Зоркото око на Топ Преса улови ексклузивния кадър и помоли Г-н Веселин Камбуров за коментар. “Щастлив е човекът, който знае какво да запомни от миналото, на какво да се наслади от настоящето и какво да планира за бъдещето… “ цитира бизнесменът и допълни: “ Когато отричаш нещо, за което са си дали живота хиляди хора, значи си пълен глупак. Когато бъдещето не предлага решение, когато настоящето дава разделение… миналото ще даде соасение.”добави

Continue Reading

Новини

Учениците в Благоевград ще се обучават онлайн за седмица

Published

on

Директорите на учебните заведения следва да създадат необходимата организация

Учениците от общините Благоевград, Симитли, Кресна, Струмяни, Сандански, Петрич, Разлог, Белица  и Хаджидимово ще се обучават в електронна среда.

Мярката ще важи за седмица и ще се отнася за учениците от 2, 3, 4, 6, 9 и 11 клас.

За тези общини, по данни на РЗИ – Благоевград, заболяемоста е в диапазона от 500 – 750 на 100 000.

Директорите на учебните заведения следва да създадат необходимата организация за ефективно обучение на учениците.

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2021
ПВСЧПСН
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ