Connect with us

Бизнес

Поларис Лайтинг – производство и търговия с осветителна техника

Published

on

Поларис Лайтинг е модерна и бързо развиваща се, иновативна компания за производство и търговия с осветителна техника в България. Тя се доказва с професионално обслужване, изключително високо качество на работа и бързи доставки. Централния офис и мострената зала на фирмата се намират в гр. Варна. Там ще Ви посрещнат екипи от професионалисти в сферата на икономиката, дизайна и инженерната техника. Директният ни контакт с потребителя, индивидуалното ни лично отношение към всеки клиент, алтернативният подход на обслужване, високото качество на продукция и конкурентни цени са само част от приоритетите на фирмата.

Философията ни е да се запазим визията на фирмата като модерна компания, активно определяща тенденциите за внедряване на иновативни решения в сферата на осветлението.

Създаването на пространство е като разказване на история.

Банки, офиси, хотели, болници, спортни центрове, училища, ресторанти, супермаркети, промишлени обекти, паркове и градини, магистрали, улици и ефектно архитектурно осветление са част от вътрешните и външни пространства чиито изисквания задоволяват продуктите на Поларис Лайтинг” ООД.

Всеки детайл допринася за цялостната композиция от картината. Дори незабелязани, нашите осветителни тела играят значителна роля. Управление на атмосферата, промяна на възприятието, чистият дизайн и простотата правят осветителните ни тела дискретни и същевременно ефективни.

Polaris Lighting Department предлага подробни технически консултации за най-подходящо приложение на осветлението. Фотометричните компютърни проекти предлагат технически обосновани светлинни решения и за най-специфичните изисквания.

Животът е твърде кратък, за да се откажете от комфорта си.

За да дадем възможност на дизайнерите с най-добрите умения, да организират заслужен комфорт на потребителите, всеки ден търсим нови и по-добри решения за осветление. Елате при нас. Направете идеите си видими. За уюта на любимите Ви места има причина.

Поддържаните складови наличности осигуряват на специалистите от проектантско- консултантските отдели свобода при проектиране и предлагане на повече от един вариант за осветление.

При нас можете да намерите богато разнообразие от осветителни тела като LED алуминиеви профили, магнитни и трифазни системи и осветителните тела към тях, LED луни, екстериорно и фасадно осветление,  улични и паркови лампи, индустриално, взривозащитено, аварийно и евакуационно осветление, LED ленти и трансформатори, Сензори за движение и присъствие, и много други.

Едни от най-иновативните и търсени осветители в момента са магнитните системи.

Магнитните LED системи за осветление са особено подходящо за търговски обекти, но са също толкова практични и в домове, офиси, хотели и други. Заради гъвкавостта и адаптивността си предлагат ефективно и удобно решение за осветление във всяко пространство.

Два са елементите, които са необходими, за да функционира една модулна трак система за осветление: захранващ профил с проводник, който се монтира на таван, стена, окачен на проволки или вграден в повърхността и LED осветителните тела, които се монтират чрез магнит на профила.

Модулните LED осветителни тела могат да бъдат монтирани навсякъде по дължината на профила, а светлината им да се насочва там, където е необходима. Допълнително удобство на този тип осветителни системи е, че захранването преминава дори при наличието на ъгъл (чрез допълнителен аксесоар), а когато настъпи нужда от модернизиране или разширяване на системата, могат да се заменят само LED телата или да се добави още профил.

По-малко пространство заема вграденото в тавана осветление, но изисква по-голямо структурно прекрояване при монтаж. Много често вграденото осветление е предпочитан вариант при нужда от деликатност или при ниски тавани. Този вариант се препоръчва при цялостен ремонт на помещението.

 

Друг много популярен продукт в бранша са LED линейните профили.

LED профилите са елегантни и практични линейни осветителни тела.  Дискретно завършват различните интериорни стилове.  Изключителната производителност и ефективността на светлината, която осветява перфектно помещенията ги отличава. LED чипове са източниците на светлина, работят при напрежение 220-240V и температура -20 – 40°C. Профилите са изградени от чист алуминий, елoксиран или прахово боядисан. Компактно и високоефективно LED осветление. Предлагаме LED панели  с открит, висящ или вграден монтаж, което завършва перфектната визия на всеки интериор.

Освен собственото ни производство в магазина на POLARIS LIGHTING Department можете да намерите осветителни тела с марките на Nowodvorski, Onelight, Elmark, Tungsram и много други.

Бизнес

Продават легендарно място на Горните Бани в Огняново!

Published

on

Мястото, което с години всички неврокопчани посещаваха още по времето на социализма идвайки на Горните бани в Огняново се продава. Мястото където се намираше единственото до преди години заведение, там където се пиеше лимонада, ядоха се обикновени вафли докато се чакаше автобуса за Гоце Делчев след баня търси своят нов собственик.

Известна агенция за недвижими имоти преди часове обяви, че имотът е  с пълен проект за семеен хотел в най-атрактивната част на балнеокурорта с.Огняново! Имотът се намира в курортна зона Огняновски минерални бани, граничи с красивата река Канина, съседен – функциониращ хотел, общински път и паркинг. За имота има издадено разрешение за строеж от 22.11.2019 г. за къща за гости с апартаменти с РЗП 955 кв.м, казва се още в обявата. В имота има минерална вода с характерните за района качества, като в тази част на Огняново водата е с най-добър химичен състав.

Continue Reading

Бизнес

Продава се хитов хотел в Делчево!

Published

on

Напълно оборудван, работещ и един от най – предпочитаните семейни хотели в курортното с. Делчево е обявено за продан. Обявената цена във водещ сайт за недвижими имоти е 300 000 евро. Хотелът е съставен от кафе-ресторант с капацитет от 120 места с вътрешна и голяма външна площ, покрита с декоративен навес от масивно дърво. Към ресторанта прилежат кухня и складово пространство, а на това ниво е разположена и една двойна стая. Ниво две е съставено от 4 апартамента тип мезонет със самостоятелни бани и панорамни тераси. Апартаментите са с капацитет от по 4 почиващи във всеки, а стаите са за по двама. Хотелът се отоплява с климатици, поставени са соларни панели, които спестяват разходи за топла вода. Хотелът разполага с гараж за два автомобила и ползва голям открит паркинг. Продава се готов за експлоатация с цялото оборудване, пише още в обявата. За повече информация е посочен този телефон: 0895670590.

Continue Reading

Бизнес

Лаборатория „Кандиларов“ с ново работно време и преференциални цени за антигенни тестове

Published

on

Лаборатория „Кандиларов“, една от най-големите и водещи лаборатории в страната, разкри ново вирусологично звено в клон Гоце Делчев. Лабораторията извършва PCR тестове за COVID-19 на място от понеделник до събота включително. Лабораторията разполага с четири обекта в района на Югозападна България и предлага пълна гама от тестове за диагностика на COVID-19 – PCR, бързи антигенни тестове и качествени и количествени тестове за антитела.

За улеснение на всички пътуващи, материали се взимат във всеки един от обектите в Югозападна България. Във всеки един от филиалите на лабораторията можете да си направите и бърз антигенен тест на място, като резултатите излизат в рамките на 15 минути. Тестове се правят всеки делничен ден с предварителна заявка.

Лабораторията предлага различни пакетни цени и преференциални отстъпки: Индивидуален PCR тест за COVID -19 – 75 лв. Пакетна цена PCR тест за COVID -19 (семеен пакет и група) – 70 лв. Индивидуален бърз антигенен тест за COVID -19 – 30 лв. Бърз антигенен тест за COVID -19 / пакетна цена за 2 души /- 50 лв. Бърз антигенен тест за COVID -19 /пакетна цена за 3 души /– 72 лв Бърз антигенен тест за COVID -19 / пакетна цена за 4 души / – 90 лв. За повече информация можете да се свържете на следните адреси и телефони: 1. гр. Гоце Делчев, бул. “Гоце Делчев” № 22б, тел: 0882 240 351 2. гр. Кресна, ул. „Яне Сандански“ 57, тел: 0882 634 487 3. гр. Сандански, ул. “Свобода” №2, тел: 0884 412 077 4. гр. Разлог, ул. „Св.св. Кирил и Методий“ 4А, 0882 421 885

Continue Reading

Бизнес

Хижарите в Пирин обнадеждени: Сезонът дава заявка да е успешен, има резервации за август, дори за септември

Published

on

По-добър старт на летния сезон в сравнение с миналата година отчитат от хижите в Пирин. Хижари споделиха, че лятото е стартирало мудно заради задържалия се до по-късно сняг по високите части, което не е позволило на планинарите да правят преходи, а само излети, но въпреки това много хора търсят прохлада и спокойствие в планината. Засега и хижарите, подобно на хотелиерите, имат отчетлив уикенден туризъм, с посещаемост почти изцяло от българи и много малко чужденци. Споделят обаче, че в сравнение с предходните две години сезонът тази година дава заявки да е по-добър. Дали ще бъде успешен за тях зависи от времето в планината.

Засега през седмицата няма много хора по планината, но петък и събота има раздвижване. За август имаме заявени резервации още от сега. Лошото е, че почти винаги прогнозите за събота и неделя са за валежи и гърмежи, и това отказва част от  хората. Пандемията продължава да оказва влияние, а хората наблягат на уикенден туризъм. Обикновено четвъртък, петък и събота са най- силните дни, а туристите са предимно българи. Чужденци почти няма. От началото на сезона единствено евреите се появяват от време на време, защото те си направиха масово имунизация и сега се движат свободно из целия свят. Очакваме вече по- активно раздвижване и се надяваме нещата да тръгнат, но при нас всички зависи от времето”, каза Георги, който стопанисва хижа „Дамяница”. Споделя, че за да тръгне туризмът, трябва да тръгне световната икономика и икономиката в България, за да има сигурност за хората.

„Сега всеки, който е на работа, гледа да работи и да не се отдава на отпуски и почивки, защото не се знае дали няма пак да затворят всичко. Хората нямат сигурност занапред. Уикендният туризъм се дължи на това – някои си пазят отпуските за евентуално ново затваряне, други пък са ги изразходвали или са били продължително без работа и сега гледат да работят. Положителният ефект от всичко това е, че хората  се научили да оценяват работата си и да си вършат задълженията, а не да мрънкат. Пандемията ни научи, като има работа, да знаем, че трябва да работим, а като няма – да мислим да има и да ценим, че сме от късметлиите, които са на работа“, сподели още Георги.

На добра посещаемост се радва и хижа „Яворов” над Разлог.

„Бавно се възстановява всичко. Сега  имаме студенти от Софийския университет, които учат фармация. Те са ни редовни посетители, само миналата година пропуснаха. Не е пълно на 100%, но се забелязва раздвижване. През уикенда има много хора, но и през седмицата стигаме до 50 човека нощуващи. Засега нещата вървят добре и се надяваме вече всичко да тръгне нормално. Резервации също имаме за август, дори и за септември. Естествено най-бързо се изчерпват хубавите стаи – двойките, апартаментите и бунгалата. За тях резервации си правят три месеца предварително”, сподели Радко Божинов, който е председател на местното туристическо дружество и стопанисва хижата.

Като цяло всички хижари се надяват тази година да бъде успешна. Те споделиха, че миналото лято пандемията се е усещала повече, защото много хора не са се  били отърсили от страха заради Ковида, почти масово са били с изчерпани отпуски, а  хилядите други са останали без работа, респективно без доходи, което не им е позволило да харчат пари за почивки и развлечения.

хижа Демяница

Хижарите споделиха още, че въпреки разхлабените мерки се наблюдава по-голяма дисциплинираност у българина, хората продължават да спазват някои мерки и доста отчетливо се делят на малки групички и спазват отстояния, без да е необходимо да им се напомня.

На фона на оживлението в планината от вчера с нарочна заповед на кмета на Банско Иван Кадев влезе в сила и забраната за преминаване на превозни средства в участъка от паркинга в местността Шилигарника до хижа „Вихрен”, която се въвежда от няколко години. Забраната е за часовия интервал от 08:00 до 16:00 часа и ще важи до 15 септември. Мярката с ограничаване движението на автомобили по въпросния участък се налага заради натовареността през този сезон, което почти ежедневно води до задръствания. Това от своя страна възпрепятства и евентуален достъп  на автомобили със специален режим – Спешен център, пожарна или полиция. Първата година на въвеждане на забраната се стигна дори до недоволства от страна на някои туристи, тъй като участъкът е с дължина почти 4 километра и на туристите се налага да го извървят пеша. Този проблем вече не стои на дневен ред, а всеки решил да наруши забраната и да навлезе с автомобил след знака, подлежи на санкция.

хижа Яворов

ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2021
ПВСЧПСН
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

ПОПУЛЯРНИ