Connect with us

ГЕРБ

Бойко Борисов: Гласувах за единствената демократична партия. Ние останахме единствените демократи!

Published

on

Гласувах за единствената демократична партия. Ние останахме единствените демократи! Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, след като гласува в Банкя. По думите му Европа доживя да види избори по венецуелски и по мадурски. „Тотален хаос е в страната, а в чужбина е кражбата на века! Влизат уж специалисти, пипат машините, никой не ги знае какви са. Сега от Бурса ни се обаждат, от Одрин, чудо голямо е!“, изрази възмущението си Борисов. Той обясни, че в чужбина машини се манипулират от мними специалисти. „Хаосът, който създадоха е видим. С часове висят хората по опашките. ЦИК спи. Хората почнаха в 7 работа, на тях в 9 им е първото заседание. Хиляди жалби – спрени машини, няма хартия, няма принтери, няма нищо. Тотален хаос!“, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов бе категоричен, че целта на управляващите е да провалят изборите. „Демокрацията за тях е лошо нещо. За тях е Бойко Рашков да кърка пред президентството, Вие да го снимате и да викат това е демокрацията. Те имат цялата власт. Цяла седмица терор навсякъде. Бойко Рашков направи параван и аз много чакам сега да излязат резултатите от изборите, да видите докато той всеки ден хвърляше обвинения към ГЕРБ и СДС, какво са правили в циганските махали другите партии. Просто ще се наслаждавате на резултатите“, заяви председателят на ГЕРБ. Борисов благодари на Господ, „че ни оставиха живи. Защото тези, са толкова опасни, че как не ни затвориха, не ни убиха… Те са деветосептемврийци. Те са правили, тези хора, лагерите. Те са хвърляли на прасетата хората. Същите тези“, посочи председателят на ГЕРБ.

„Нека народът днес да си каже вота. Ще се видим пак, надявам се. Никой не им знае сценария. Те и „Монд“ се объркаха със сценария вече. Този журналист стана пишман, че е взел интервю в България“, каза Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос относно сценария за управление след изборите. Лидерът на ГЕРБ пожела най-вече избирателите да останат живи. „Че в тази жега, при тези опашки километрични, при този хаос, при тази тотална лъжа – спряла машина, спрял ток, едни носят бюлетини, други принтери нямали… Обаждат се хора, стоят с часове вече в „Изгрев“. С часове!“, възмути се Борисов. В отговор на журналистически въпрос той заяви, че дори при всякакви безобразия, ГЕРБ няма да иска касиране на изборите, „защото тези трябва да си покажат докрай истинските мутренски номера и съдържание най-вече“.

ГЕРБ

ЕК проверява глобяват ли неправомерно български шофьори на тирове

Published

on

Европейската Комисия ще предприеме действия към държавите, които неправомерно налагат глоби на шофьорите на товарни автомобили и изискват от тях да доказват с документ къде са извършили своята регулярна седмична почивка. Това се казва в писмо от председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен до българския евродепутат от ПП ГЕРБ /ЕНП/ Андрей Новаков.

През месец юли Новаков сезира Еврокомисията по повод многобройни сигнали от потърпевши български шофьори, глобени с хиляди евро заради липса на документ, с който да докажат пред националните власти, че са извършили седмичната си почивка извън превозното средство.

През 2020 г. ЕС въведе законодателния пакет „Пакет Мобилност 1“, който налага допълнителни регулации в международните товарни превози и условията за работа на водачите на камиони. Регламентът забранява на товарните шофьори да спят в кабините на превозните средства и изисква регулярна седмична почивка за водачите в подходящи условия и с установени стандарти за настаняване и хигиена. В официалното тълкуване на разпоредбата Европейската комисия отбелязва изрично, че шофьорите не са длъжни да доказват къде са прекарали тази почивка и властите в отделните страни-членки не могат да изискват от тях документи за това.

В писмото си до Андрей Новаков председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен се ангажира ресорните служби да извършат проверка и да влязат в контакт с властите в държавите-членки, от които има получени сигнали. Конкретен резултат по предприетите действия се очаква максимално бързо.

Continue Reading

ГЕРБ

Поздрав от Стефан Апостолов по случай 22 септември!

Published

on

Приемете моите най-искрени поздравления по повод националния празник на България – Деня на независимостта!
На 22 септември, преди 113 години, при изключително тържествена обстановка в историческата църква „Св. Четиридесет мъченици“ на старопрестолния Царевец е обявена независимостта на България!
Този празничен ден е от изключително значение за нас, българите, тъй като е извоюван без чужда помощ, благодарение на самочувствието и увереността на българския народ.

Днес, не ни остава нищо друго, освен да повторим казаното в Прокламацията за обявяването на независимостта: Да живее свободна и независима България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Стефан Апостолов

Continue Reading

ГЕРБ

Поздрав от Георги Динев по случай 22 септември – Деня на независимостта!

Published

on

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 113-та годишнина от обявяването на Независимостта на България!
В ден като днешния, ние сме длъжни да си припомним събитията от септември 1908 година, които са ясен знак за силната политическа воля на българския народ и неговото желание да гради сам своето бъдеще.
Нека отдадем почит на хилядите, дали живота си в освободителната борба и отвоювали независимостта на нашата Родина. Да си пожелаем да сме достойни наследници на нашите деди, да имаме тяхната мъдрост и далновидност, за да продължим да издигаме авторитета на България, следвайки пътя на изконните български идеали за свобода и независимост.

Честит празник!

Георги Динев

Continue Reading

ГЕРБ

Стефан Апостолов: „Железният мост“ вече е част от миналото на Община Симитли!

Published

on

„Железният мост“ вече е част от миналото на Община Симитли! Днес започна демонтиране на старата компрометирана конструкция, за да направим път на бъдещето и новият модерен европейски мост, който ще свързва кв. „Ораново“ и град Симитли!

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ