Владимиров сдаде шефския пост в ОбС, глас не стигна на Йонко Гергов да го наследи

vlad-chim-GВладимиров Владимиров сдаде поста на председател на ОбС-Дупница на днешната редовна сесия на местния парламент. 
Както е известно, съветниците промениха правилника за работа на Общински съвет, според която бе въведен ротационен принцип за председател на 6 месеца. Причината за напускането на Владимиров бе именно изтичането на неговия мандат. 
Лидерът на групата съветници от Лидер бе първият, който пое поста веднага след приемането на промяната.
Преди да се престъпи към гласуването на освобождаването му, Владимиров на няколко пъти посочи, че иска да е ясно, че прекратяването на мандата му не е заради несправяне с работата или оставка, а чисто юридическа причина.
22-ма от съветниците гласуваха „за” освобождаването на Владимиров в тайната процедура, която се проведе в тъмна стаичка и бюлетини. Осем се обявиха „против”.
Мястото на Владимиров за председателстващ на сесията зае заместникът му Силвия Овчарченска и се премина към избора на нов ОбС-шеф. Единствената издигната кандидатура се оказа тази на адвокат Йонко Гергов. В последвалата процедура, отново с таен вот, един глас не достигна за избора му, като той събра подкрепата на 16 от колегите си.
Така изборът на нов председател бе отложен, като дотогава функцията ще изпълнява Овчарченска.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене