Connect with us

Новини

Новите случаи на коронавирус в Пиринско са 5

Published

on

Новите случаи на коронавирус у нас за изминалото денонощие са 61 при направени 15 368 теста, показват данните от Единния информационен портал. Това означава, че 0,4% от изследваните проби са положителни.

Общият брой на потвърдените случаи на Ковиз-19 у нас е 422 414. Активните случаи са 7967. Пиринское на трето място с 5 заразени за последните 24 часа, колкото има и в област Стара Загора.

В съседната област Кюстендил няма нито един, а в област Перник е само един. Най-много са в София град – 15, следват областите Бурга и Велико Търново с по 6.

В болница са настанени 824 души. Пациентите в интензивни отделения са 105. Излекуваните за последното денонощие са 90, преборилите болестта са 396 309. За изминалите 24 часа са регистрирани нови четири смъртни случая, жертвите на вируса са 18 138.

Поставените ваксинни дози са общо 1 847 225, от които 11 549 за последното денонощие. С по две дози 846 858 души.

Новини

Горящи отпадъци стрестнаха жителите на Дъбница

Published

on

Запалени гуми и боклуци стреснаха жителите на гърменското село Дъбница. Оказа се, че недобросъвестни хора са запалили боклуците в края на селото. След подаден сигнал от управителят на зоокът “Дъбница” Мустафа МЕЙЗИН, огънят е загасен, а нарушителите наказани от институциите.

.

.

Continue Reading

Новини

Община Петрич ще подпомага хора с увреждания и от малцинствените групи

Published

on

Нов социален проект на Община Петрич ще помага на хора с увреждания, на деца и възрастни от малцинствени общности.

Целта на проекта „Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за осъществяване на достъпа до образование“ е да се предоставят социални и здравни услуги, да се подобри достъпът до заетост, образование и обучение в професия. Насочен е към уязвими групи от населението – хора в неравностойно положение и малцинствените общности. Стойността на проекта е малко над 1,5 млн. лв. Финансирането идва по две оперативни програми – „Развитие на човешките ресурси“ и „Наука, образование и интелигентен растеж“. Заложените дейности са насочени към хора с по-ниска квалификация и малцинствата.

Община Петрич като работодател по проекта ще разкрие 30 нови работни места за хора с по-ниско образование, които ще бъдат обучени в две професии – електротехник и озеленител, и след това ще бъдат наети на трудов договор за една година.

Отделно от това ще се продължи с услугата „Домашен асистент“ за над 100 потребители – хора с увреждания и възрастни хора. В това направление на проекта ще бъдат наети още 80 души. Услугите – здравни и социални ще се предоставят ежедневно, по предварителен график в домовете на потребителите. По същия проект партньори на Община Петрич са две детски градини – в село Кавракирово и град Петрич (ДГ „Снежанка“) и две читалища – в селата Скрът и Кавракирово. Детските градини ще бъдат подпомогнати за допълнителни дейности, насочени към обхващане и задържане на деца, които са отпаднали от предучилищно образование. Индивидуалната и групова работа с деца и родители ще се осъществява от педагози, социален работник, психолог, медиатор, които ще бъдат и на терен – квартали, махали. Ще бъдат обхванати минимум 100 деца и техните родители.

 

Continue Reading

Крими

Спипаха пияни шофьори по пътищата в Югозапада

Published

on

Двама водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол, са установени и задържани вчера от кюстендилски полицаи. Единият е 62-годишен,
управлявал л.а. „Опел“, проверен е в района на с. Коняво. При направения тест с техническо средство резултатът е 2.73 промила, другият е 48-годишен, управлявал е л.а. „Фолксваген“. Неговият резултат е 1.38 промила алкохол в издишания въздух. Проверката е извършена в с. Драговищица.

Образувани са досъдебни производства по случаите в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор. 855 грама канабис са открили служители на РУ Рила в землището на с. Смочево. Наркотичното вещество е открито в 2 пакета в близост до черен коларски път. Видът му е установен с полеви наркотест.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

Continue Reading

Новини

В Гоце Делчев започва изграждане на социални жилища

Published

on

Община Гоце Делчев организира провеждане на пресконференция и официална церемония „Първа копка“ на обекта по проект „Реконструкция на съществуваща сграда за изграждане на социални жилища в град Гоце Делчев”, финансиран по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

От 10:00 часа на 29 септември в малката зала на Дома на културата (площад „Македония“ 1) ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен проектът.

Час по-късно ще бъде даден старт на официална церемония „Първа копка“ на обекта.
Място на провеждане: гр. Гоце Делчев, ул. „Стара планина“ (района на бившата казарма)

Continue Reading

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2021
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 

ПОПУЛЯРНИ